True
Ondernemen.TV - TV kijken via internet, de beste Ondernemen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Crisis in de tent - Alle afleveringen
Crisis in de tent
Crisis in de tent

Restaurant MIRO in Houten wordt gerund door Miriam (40) en Ron (54). Het is een fine dining restaurant, maar sinds de lockdown zijn ze noodgedwongen overgestapt op de Indonesische keuken, omdat het lastig is om fine dining in een afhaalbakje te stoppen. Met Indonesische gerechten gaat dat makkelijker, maar Ron is hier niet zo blij mee omdat de geuren van de Indonesische keuken nare herinneringen aan zijn jeugd naar boven brengen. Om de positieve vibe er in te houden 'reinigt' Mirjam daarom de zaak wekelijks met brandende salie. Financieel staat de zaak er slecht voor, dus bedenkt Herman een plan waarbij klanten een abonnement op de maaltijden van MIRO kunnen nemen. Met Annemarie houdt hij een wedstrijd wie de meeste leden kan werven.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Willem Govers (52) is initiatiefnemer van Brasserie Up. Brasserie Up biedt ex-verslaafden een tweede kans en geeft ze weer een toekomst. Willem is zelf dertig jaar lang verslaafd geweest aan drank, maar is nu elf jaar clean. In oktober 2019 opende Willem een tweede vestiging, omdat de zaken goed gingen. Net voor de komst van corona begon de tweede brasserie eindelijk bekender te worden; Een klap in het gezicht voor Willem en zijn leerlingen. Na twee weken thuis te hebben gezeten besloten ze broodjes te gaan verkopen en te bezorgen. Flyers werden door de buurt verspreid ter promoten en leverde uiteindelijk een klein beetje geld op, maar het was niet genoeg. De zaak van Willem gaat gebukt onder zeer grote schulden en betalingsachterstanden, aangezien Willem geen goede zakenman is. Herman en Annemarie geven de zaak een grote make-over en schakelen daarvoor de hulp van oud leerlingen van Willem in.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Remco Slijkhuis is eigenaar van de in september 2019 geopende brasserie Catcher in Ede. Remco is al negentien jaar als kok aan het werk, maar besloot zijn droom waar te maken en een eigen zaak te starten. Catcher heeft voor een beginnende zaak goed gedraaid, met een stijgende lijn in de omzet, maar door de korte openingstijd hebben ze nog geen buffer op kunnen bouwen. Sabine, de vrouw van Remco, is gastvrouw van Catcher, maar werkt inmiddels weer twee dagen in de zorg zodat er toch nog wat inkomsten zijn. De spanningen zorgen voor veel onrust thuis en Sabine zit er inmiddels helemaal doorheen. Herman den Blijker bedenkt een plan waarbij Remco naar buiten moet. Hij moet gegrilde kip gaan verkopen vanuit een foodtruck. Op deze manier kan hij hopelijk snel en veel omzet genereren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want een standplaats-vergunning krijgen is een moeizaam en zeer langdurig ambtelijk proces.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Erich Jedrejak is samen met zijn zoon Joey eigenaar van deze Ierse pub en ze worden bijgestaan door moeder Martine, die achter de schermen helpt en dochter Jill die achter de bar staat. De eerste lockdown zagen ze in eerste instantie als een gedwongen rustmoment, waardoor ze het even verplicht rustiger moesten doen. Echter kreeg Erich als één van de eerste Nederlanders het coronavirus. Binnen enkele dagen lag hij aan het zuurstof op de IC. Erich nam de tijd om te herstellen en ondertussen draaide Joey de zaak. De zaak liep net weer redelijk toen de tweede horeca lockdown kwam. Door overheidssteun kunnen ze het nog wel een paar maanden uitzingen, maar maken zich vreselijke zorgen. Erich en Martine moeten namelijk bij een faillissement hun koopwoning uit. Herman en Annemarie bedenken een nieuw concept voor deze pub, ze moeten namelijk pubfood gaan maken en verkopen. Herman geeft Joey een snelcursus in het maken van Ierse pies en zorgt voor een afhaal loket.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

De Nederlandse horeca verkeert in zwaar weer. Veel zaken zijn door de coronacrisis maandenlang dicht gebleven en kunnen het hoofd nauwelijks nog boven water houden. Sommige staan zelfs op het punt van omvallen. Topchef Herman den Blijker biedt een helpende hand. Voor hun nieuwe programma, Crisis in de tent, slaat het duo de handen ineen om noodlijdende restaurants te helpen overleven in een nieuwe realiteit en met nieuwe regels.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Door de coronacrisis is de Sfeerstal in Nieuwveen omgeslagen van kerngezond naar noodlijdend horecabedrijf. Annette en Rowena, de eigenaren van deze theetuin en B&B, zijn als gevolg van de talloze afzeggingen van feesten en partijen in april en mei dit jaar 200.000 euro misgelopen en dat valt niet meer in te halen. Zonder nieuwe buffer halen zij de winter niet. Aan Herman en Annemarie de loodzware taak om ze zo snel mogelijk uit de rode cijfers te krijgen.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Het Indonesische restaurant van horeca-ondernemers Femmy (57) en Harry (61) is door de coranapandemie flink in de problemen geraakt. Toeristen blijven weg en hun Indonesische achterban weet hen niet meer te vinden. Om meer omzet te maken gaat Femmy zeven dagen per week werken en Harry helpt haar naast zijn fulltime baan bij de gemeente Utrecht. Voor Femmy is het geen optie om failliet te gaan. Met het restaurant wil ze immers haar overleden overgrootouders eren. Maar al het harde werken eist zijn tol... Er wacht Herman en Annemarie een flinke klus om dit stel te helpen. Om ze overeind te helpen moeten ze open staan voor veranderingen en dat zorgt voor grote onrust bij Femmy en Harry.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Ardi Anker (43) en Anne-Klare Dingemans (41) namen in februari Hotel Herberg Joure/Hotel Klaar over. Ze stoppen al hun spaargeld in de verbouwing en zijn nog maar net open als de coronacrisis toeslaat. Met ook nog eens drie kleine kinderen zijn de zorgen groot. Ardi, die van origine technisch boekhouder is, heeft al zes weken de rekeningen niet verwerkt omdat hij bang is voor het resultaat. Overal, in zijn auto, in het hotel en in hun huis, slingeren de bonnetjes. De verwarrende naam van het hotel zorgt er ook nog eens voor dat ze online moeilijk te vinden zijn. Hoog tijd dus dat Herman en Annemarie te hulpen schieten.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Als gevolg van de corona crisis zit Pannenkoekenhuis 't Hof in Vlaardingen diep in de rode cijfers. De 50-jarige Mariska heeft haar laatste hoop gevestigd op de hulp van Herman den Blijker en Annemarie van Gaal. Zonder hun hulp gaat dit restaurant, dat Mariska 25 jaar geleden samen met haar vader gestart is, vrijwel zeker failliet. Om meer omzet te genereren regelt Herman o.a. twee belangrijke influencers die de jonge doelgroep moeten enthousiasmeren. Annemarie probeert orde in de boekhouding te brengen en gooit alles in de strijd om de uitstaande schulden te beperken tot een minimum. Naast de financiële zorgen spelen er in dit familiebedrijf nog andere structurele problemen. Mariskas vader en moeder bemoeien zich namelijk nog steeds met het runnen van de zaak tot grote ergernis van Mariska. Herman en Annemarie zorgen voor een nieuwe koers, waar vooral Mariskas vader erg veel moeite mee heeft.



Crisis in de tent
Crisis in de tent

Walter van Dongen (56) en Stephanie van Graas (27) runnen samen eetcafé Myrabelle in het centrum van Amsterdam. Sinds de toeristen wegblijven is hun omzet diep gekelderd en kunnen ze hun rekeningen nauwelijks betalen. Als de zaak failliet gaat moeten ze ook hun huis uit en staan ze met hun twee jonge kinderen op straat. Het stel zit zo diep in de ellende dat ze de hulp van Herman en Annemarie hebben ingeroepen. De tijd dat de toeristen de stad weer massaal gaan bezoeken zal nog lang op zich laten wachten, dus gaat Herman de formule van het eetcafé drastisch veranderen. Ook bedenkt hij een manier om meer gebruik te maken van hun locatie aan de gracht. Annemarie ontdekt na een grondige financiële analyse dat de personeelskosten torenhoog zijn, dus eigenaar Walter zal een van zijn trouwe personeelsleden moeten ontslaan. Maar gaan alle maatregelen van Herman en Annemarie ervoor zorgen dat ze de crisis overleven?