

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Danny's wereld - Alle afleveringen
Danny Ghosen gaat op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.
Danny Ghosen spreekt Amsterdamse rapper Luigi HM, die voor verschillende vergrijpen regelmatig in de gevangenis zat. Hij legt samen met vrienden Nighel en Mario MRDH uit hoe hun wereld in elkaar zit. De teksten van de rapper laten weinig aan duidelijkheid te wensen over: het gaat over moord, wapens, geweld, gevangenis, maar ook over 'een beter leven', streng zijn en niet meer zwichten voor verleidingen. Wat drijft deze vader van drie kinderen? Nu hij voor de zoveelste keer op vrije voeten is, is hij van plan om zijn ervaringen om te zetten in iets goeds.
Danny Ghosen gaat langs bij alleenstaande moeder Nasrien (45), die met haar vier kinderen van 21, 17, 16 en 13 jaar rond moet komen van honderd euro per week. Het Rotterdamse gezin woont in een klein appartement, de twee dochters slapen in de woonkamer. Wie arm is in Nederland stuit vaak op onbegrip. Het gezin voelt zich vaak buitengesloten en de kinderen zijn veel gepest. Ze hebben geleerd zich niet te schamen voor hun situatie en proberen er samen het beste van te maken. Misschien is het juist de armoede die het gezin zo hecht heeft gemaakt.
Danny duikt in de wereld van de bikers, mensen die op verlaten industrieterreinen of afgelegen landweggetjes bij elkaar komen om met hun opgevoerde brommers te racen en te stunten, maar vooral ook om elkaar te ontmoeten. Voor de meeste mensen zijn opgevoerde brommers een grote bron van irritatie, voor sommigen is het sleutelen aan en racen met die voortuigen juist hun redding. Werken en sparen voor nieuwe onderdelen, of voor een nieuw exemplaar, sleutelen om hem in goede staat te krijgen en daarna wekelijks of maandelijks afreizen naar een bike life bijeenkomst. Het is een nieuw doel in het leven en het geeft rust.
Danny Ghosen gaat op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.
Danny Ghosen duikt in de wereld van de jongensprostitutie en spreekt met twee jonge mannen die met hulp van Stichting Lumens uit deze wereld zijn gestapt. Zij vertellen over uitbuiting, verkrachting en besmetting met hiv. Snel geld verdienen om uit de schulden te komen is voor deze jonge mannen vaak de reden om als sekswerker aan de slag te gaan. Omdat ze er zelf voor hebben gekozen, zien ze zichzelf minder snel als slachtoffer en aanvaarden ze eerder de consequenties. Ook het taboe rond homo- en biseksualiteit speelt een rol.
Danny Ghosen gaat op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.
Danny Ghosen gaat op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.
Is de gesloten jeugdzorg nog wel van deze tijd? Danny Ghosen bezoekt een JeugdzorgPlus-instelling en spreekt met jongeren en medewerkers. In Nederland zitten ongeveer tweeduizend jongeren vast, omdat ze een gevaar voor zichzelf of hun omgeving zijn. Tot 2008 werden deze kinderen opgesloten in jeugdgevangenissen, maar inmiddels transformeren deze instellingen zich meer en meer tot zorginstellingen. Maar nog steeds gaan de kamers op slot en lijkt de 'chill-ruimte' op een isoleercel.
3-MMC, een van de meest gebruikte designerdrugs, is sinds 2021 verboden. De drug blijft echter onverminderd populair en is illegaal nog net zo makkelijk te krijgen als vroeger. Danny spreekt met een dealer, en met een gebruiker en z'n moeder.
Danny Ghosen volgt twee krakers die uit protest een leegstand pand willen kraken. In 2010 is kraken bij wet verboden, maar dat houdt hen niet tegen. Danny bezoekt ook een pand in Utrecht dat succesvol gekraakt is. De bewoners waren allemaal vruchteloos op zoek naar een woonruimte. Zij zien ook dat steeds meer jongeren hun idealistische voorbeeld volgen.
Danny Ghosen volgt streetracer Erkan uit Den Haag. Samen met andere liefhebbers gaat hij regelmatig naar afgelegen plekken om tegen elkaar te racen. Dat doen ze op de openbare weg en is tot teleurstelling van Erkan illegaal. Straatracen is een extreem dure hobby. Tienduizenden euro's worden erin gestoken om elke keer sneller te kunnen zijn dan de concurrenten. Erkans grondig verbouwde auto heeft een speciaal plekje in zijn hart.
In dit tweede deel over drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven spreekt Danny Ghosen opnieuw met twee uithalers en met twee zussen van een vermiste uithaler. Hij verdween twee en een half jaar geleden van de aardbodem. De politie denkt dat zijn verdwijning te maken heeft met het mislukken van een drugstransport, waarvoor hij verantwoordelijk wordt gehouden. De zussen vreesden ook voor hun eigen leven en dat van hun familieleden.
Danny Ghosen spreekt in de Rotterdamse haven de onder- en bovenwereld en ontdekt hoe ze elkaar tegenkomen bij de groeiende cocaïnesmokkel. Hij spreekt twee 'uithalers', jonge criminelen die drugs uit containers moeten halen. Daarbij krijgen ze altijd hulp van insiders, mensen die werken bij de haventerminals of de douane. Danny spreekt ook met André Kramer, de eigenaar van een containerterminal. Hij ziet lijdzaam toe hoe criminelen binnenkomen en zijn personeel omkopen of bedreigen.
Danny Ghosen spreekt Lotte en Anna, die in afwachting zijn van een behandeling tegen anorexia. De wachtlijsten hiervoor zijn zo lang dat de jonge vrouwen in een uitzichtloze situatie zijn beland. Anna wacht al een half jaar op een intensieve behandeling. Bij Lotte speelt mee dat zij naast anorexia ook de diagnose autisme heeft. Zij eet inmiddels niets meer en leeft al maanden op sondevoeding. De autismekliniek, waar Lotte behandeld wil worden, kan haar pas helpen als haar eetstoornis onder handen is genomen. Ondertussen stelt de anorexiakliniek dat er eerst aan haar autisme gewerkt moet worden.
Vijf jaar na de ontruiming van de beruchte 'jungle van Calais' keert Danny Ghosen terug naar de Franse plek, waarvandaan vluchtelingen de gevaarlijke oversteek naar Engeland proberen te maken. Het grote vluchtelingenkamp van destijds is verdwenen, maar de vluchtelingen zelf zijn gebleven en hun situatie lijkt schrijnender dan ooit. Ze zijn radeloos, maar blijven vastbesloten om het Kanaal over te steken. De migranten zien Engeland als ultiem einddoel.
Danny Ghosen gaat naar de Wielewaal, een klein buurtje in Rotterdam-Zuid. De Hoge Raad heeft bepaald dat het wijkje, met circa 500 na-oorlogse woningen, gesloopt mag worden. De woningen verkeren in slechte staat en mogen daarom van de rechter tegen de grond. De bewoners, de meesten wonen er al sinds hun geboorte, vechten al jaren tegen de sloop en zijn niet van plan hun strijd op te geven. De nieuwe woningen die op deze plek zullen verrijzen zijn voor hen niet betaalbaar.
Danny Ghosen spreekt twee slachtoffers die jarenlang zijn mishandeld door hun partner. Ook praat hij met een dader die zijn vriendin jarenlang mentaal en fysiek mishandelde. Vooral jonge vrouwen krijgen ermee te maken. De slachtoffers erkennen dat ze lang niet inzagen hoe ernstig hun situatie was. Ook de mensen om hen heen hadden geen idee. De dader van huiselijk geweld die Danny spreekt, begrijpt achteraf niet waarom zijn ex-vriendin ondanks de fysieke en mentale mishandelingen bij hem bleef.
Danny Ghosen ontmoet arbeidsmigranten die in Nederland onder slechte omstandigheden leven. Ze wonen in panden die rijp lijken voor de sloop en hebben weinig hoop op een betere plek. Volgens medewerkers van vakbond FNV, die de migranten bijstaan, heerst er een angstcultuur en zijn de arbeidsmigranten bang om te vertellen wat er mis is. De arbeidsmigranten komen voornamelijk uit Polen en doen vaak zwaar, slecht betaald werk. Huisvesting en zorgverzekering worden vaak door hun uitzendbureau geregeld, maar als ze even zonder werk zitten, hebben ze een probleem.
Danny Ghosen ontmoet Peter Janssen, de vegan streaker. De dierenactivist strijdt al jaren tegen dierenleed en wil dit keer aandacht vragen voor het bloedvergieten bij stierengevechten door in de arena bij de torero's te springen. Een actie die lang niet altijd zonder risico is. Danny reist naar het platteland van Spanje, waar het stierenvechten nog altijd een belangrijke rol speelt. Volgens Janssen zijn de mensen die komen kijken naar dit volksfeest al hun menswaardigheid kwijt. Door in de arena te springen met de torero's wil hij aandacht vragen voor het bloedvergieten bij stierengevechten.
Danny Ghosen ontmoet de veroordeelde Haagse terrorist Abu Ilias, die zijn Nederlandse nationaliteit kwijtraakt en moet vertrekken. Waarheen? Ilias wil koste wat kost voorkomen dat hij zijn kinderen hier moet achterlaten. In 2015 werd Ilias veroordeeld voor opruiing en ronselen voor de gewapende strijd in Syrië. Zijn Nederlandse nationaliteit wordt eind september 2021 ingetrokken en Marokko, het land waar zijn roots liggen, wil hem ook niet hebben. Ilias voelt zich Nederlander, ook al heeft hij een afkeer van democratie en leeft hij het liefst in een islamitische staat.
Danny Ghosen gaat op zoek naar waar het wringt in onze maatschappij. Hij praat met mensen die moeilijk toegankelijk zijn, mensen die de grens opzoeken of daar overheen zijn gegaan of mensen die zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, vraagt door en oordeelt niet.
Foto's van naaktrecreatie worden zonder toestemming getoond op verschillende websites. Een vrijplaats voor pedofielen om naakte kinderen te kunnen bekijken. Dat blijkt uit onderzoek van Danny Ghosen. Zeker twaalf websites, die grotendeels in Nederland worden gehost, bieden een enorm scala aan foto's van naakte volwassenen, maar ook van kinderen, vaak gemaakt op vakantie. Volgens Ghosen gaat het niet om onschuldige websites waarop nudisten familiekiekjes met elkaar delen, maar staat er ook kinderporno en dierenporno op. Het is allemaal openbaar, je hoeft er niet het darkweb voor op.
Waarom werden amateurvoetballers, trainers en ouders niet gehoord door de KNVB nadat zij meermaals racistische incidenten hadden gemeld? Danny Ghosen gaat samen met deze gedupeerden in gesprek met de voetbalbond. Danny praat ook met Humberto Tan; hij zit in de commissie Mijnals, die de KNVB en Rijksoverheid moet helpen bij de aanpak van racisme in het voetbal. Verder vindt clubbestuurder Jonathan van Dongen dat clubs veel meer kunnen doen bij de aanpak van racisme.
In januari 2021 pleegde een 13-jarig meisje uit Amsterdam zelfmoord nadat expliciete beelden van haar waren verspreid op social media. Danny Ghosen praat met slachtoffers van 'slutshaming'. Over de diepe impact die dit heeft op hun levens, over eenzaamheid, schaamte maar ook over de manier waarop de ellende iets hoopvols brengt.
In januari 2021 pleegde een 13-jarig meisje uit Amsterdam zelfmoord nadat expliciete beelden van haar waren verspreid op social media. Danny Ghosen praat met slachtoffers van 'slutshaming'. Over de diepe impact die dit heeft op hun levens, over eenzaamheid, schaamte maar ook over de manier waarop de ellende iets hoopvols brengt.
Sekswerkers Esluna en Anouk gaan op 'OnlyFans' tegen betaling intieme relaties aan met hun volgers. Hoe oprecht en hoe lucratief is deze intimiteit? En welke prijs betalen deze 'influencers' voor hun roem? Esluna Love en Anouk Maze zijn beiden werkzaam in de seksindustrie. Door de beperkingen van de coronacrisis hebben ze hun fysieke werk voor een belangrijk deel verlegd naar het internet. Danny Ghosen gaat op bezoek als Esluna en Anouk hun werk doen.
Danny Ghosen volgt glazenwasser en mixed martial arts-vechter Ruud Vernooij. Door corona heeft hij een jaar niet in de ring gestaan, maar hij doet toch mee aan een illegaal kooigevecht in Zweden. Vernooij is verslaafd aan de kick die het één op één gevecht hem geeft.Onder de noemer 'King of the Streets' vinden daar keiharde gevechten plaats. Er gelden namelijk geen regels in de kooi en er wordt met blote vuisten geknokt.
Ymke Jager (30) verloor in 2001 haar vader, moeder en drie zussen bij een auto-ongeluk in een tunnel in Oostenrijk. Marit (21) en Yara (17) verloren afgelopen jaar hun ouders door kanker. Danny Ghosen praat met hen over die ingrijpende gebeurtenissen, over leven met angst en verdriet en over zelf moeder worden.
Forum voor Democratie gaat door een zware crisis na publicaties over racistische berichten in appgroepen. Danny Ghosen zoekt FVD-jongerenleider Freek Jansen op om te vragen wat er is misgegaan. En ziet hij nog toekomst voor zijn partij? In november 2020 lekken racistische appjes van leden van Jongerenorganisatie Forum voor Democratie uit. O.a. Theo Hiddema, Joost Eerdmans en Annabel Nanninga hebben de partij verlaten omdat zij vinden dat Thierry Baudet en vooral jongerenvoorzitter Freek Jansen veel harder hadden moeten afrekenen met de mensen achter de controversiële berichten.
Steeds meer jongeren raken in de problemen door het gebruik van de legale designerdrug 3-MMC. Danny Ghosen spreekt een dealer en twee gebruikers in Zwolle. Kevin (23) begon met één snuif, maar het werd al snel een obsessie. Hij raakte zijn baan kwijt en zijn familie dreigde hem te laten vallen. Anne (23) begon vrolijk aan deze drug, maar kon al snel niet meer zonder en was soms zes dagen op rij wakker. Toen ze regelmatig hallucinaties kreeg en ook het plan had zichzelf om te brengen, was de maat vol en stopte ze met gebruiken. Maar een terugval ligt nog altijd op de loer.
Een dag na de anti-avondklokrellen en plunderingen in Rotterdam gaat Danny op pad met nieuwsfotograaf Joey Bremer. Als Danny en Joey in gesprek raken met jongeren die de avondklok negeren, grijpt de politie in. Al sinds zijn 16e scheurt Joey (25) door Rotterdam om als eerste foto's te kunnen maken van allerlei incidenten in de regio. Danny wil weten hoe Joey de rellen heeft beleefd, hoe hij sneller kan zijn dan de politie of brandweer, wanneer hij ervoor kiest om wel of niet te fotograferen en hoe hij omgaat met de toenemende agressie tegen journalisten.
