

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
12-08-2017
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
Hoe lazen we vroeger de Bijbel? En hoe doen we dat nu? De reis brengt Andries langs gelovigen die de Bijbel letterlijk nemen en langs wetenschappers die beweren dat Bijbel en wetenschap elkaar niet tegenspreken. Is Andries de Bijbel anders gaan lezen? Ook een ontmoeting met de mannen van Stichting Open Doors. Waarom riskeerden zij hun leven door tijdens de Koude Oorlog bijbels te smokkelen naar Rusland?
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.
Met: Trump op oorlogspad? De Amerikaanse president Trump lijkt op oorlogspad. Na eerder deze week tot twee keer toe gedreigd te hebben met forse maatregelen als Noord-Korea de VS nog langer zou bedreigen, richtte de president zijn pijlen gisteren op Venezuela. Hij stelde dat Amerikaanse militaire actie in dat land een optie was om de politieke crisis te bezweren. * 'Het monster van Leersum' spreekt. De 81-jarige Ruud Rozendaal noemde zichzelf ooit spottend 'het monster van Leersum'. Die titel draagt hij nu nog steeds, zeker nu hij veroordeeld is voor een gevangenisstraf van drie maanden en een dwangsom van drie ton voor het jarenlang treiteren van zijn buren. De veroordeling geeft een eenzijdig beeld, vindt Rozendaal. En hij wordt hierin gesteund door buurtbewoners. * De optimist: Rolf Winters. Op zoek naar 'meer' in 'minder' besluit bedrijfseconoom Rolf Winters met zijn familie naar Noord-Amerika te vertrekken om daar middenin de natuur van Hiawatha Forest te gaan leven bij de Indianen van de Anishinaabe. Dat inspireert hem tot het maken van een succesvolle documentaire.* Online reageren? Eerst een quiz doen! De Noorse nieuwswebsite NRK had haar buik vol van lezers die commentaar spuien zonder eerst het artikel te lezen. Daarom begon ze aan een gewaagd experiment. Voor elk artikel verzint de redactie voortaan drie basisvragen over de inhoud van het artikel. Wie op de reageer-knop klikt onder een artikel, moet de vragen eerst beantwoorden voordat de commentaarsectie van de website toegankelijk is.
Toen er bij de geboorte van Stephanie (31) eerst een klompvoetje naar buiten kwam en toen twee heel korte beentjes, wisten haar ouders meteen dat er iets aan de hand was. Ze bleek een groeistoornis te hebben en is uiteindelijk één meter drie geworden. Omdat het geen genetische afwijking is, heeft ze lange ouders en een lange zus. Als kind was Stephanie zich van haar geringe lengte nauwelijks bewust, maar in haar tienerjaren werd ze boos. Boos op mensen die naar haar keken, boos op kinderen die rare dingen zeiden en kwaad op haar ouders die haar in eerste instantie dwongen mee te gaan naar uitjes van de Belangenvereniging van Kleine Mensen. Maar na een, niet helemaal gelukte, operatie in Amerika gaat het langzaamaan beter. Ze begint haar klein-zijn te accepteren en gaat met een aantal anderen naar een Kleine Mensen Conferentie in de VS. Daar ziet ze zoveel kleine mensen bij elkaar dat het voelt als thuiskomen: 'Ik kon iedereen daar in de ogen kijken, helemaal geweldig!' Met uiteindelijk een hbo- diploma op zak, een eigen huis, een auto en haar onafscheidelijke driewieler, is Stephanie nu aan het trainen voor de Dwarf Games deze zomer in Canada, waar ze als zwemster haar opwachting maakt. Aan Sander vertelt ze hoe ze heeft geleerd vertrouwen te hebben in mensen. En dat ze vindt dat we allemaal wat meer vertrouwen in anderen zouden mogen hebben.
Klaas krijgt de opdracht: kan hij een drenkeling redden? Hij gaat eerst eens met de reddingsbrigade proberen een drenkeling te redden, maar dit blijkt nog niet zo eenvoudig. Daarom bedenkt hij een list: hij schakelt de hulp in van een drone met een speciale toepassing die bedacht is om drones in te zetten bij drenkelingen. Maar ook dat blijkt nog niet voldoende om iemand naar de kant te krijgen. Daarom krijgt hij de ultieme reddingsgadget tot zijn beschikking: het rescue tip board. Zou het nu wel lukken om de drenkeling te redden? Verder gaat Klaas een duel aan met Hans Arends, die al vanaf zijn jeugd blind is. Hij heeft zich een bijzondere techniek eigengemaakt om de weg te vinden. Hij doet dat met geluid, ook wel echolocatie genoemd. Klaas krijgt een bijzondere blindenstok en een paar hypermoderne inlegzooltjes tot zijn beschikking waarmee hij de strijd aangaat. Verder verdiept Klaas zich een dag lang in het beroep van gelukskoekenbakker. Want wie maakt die koekjes met spreuken erin die je soms bij de Chinees krijgt? Hij reist af naar Chinatown in San Francisco en krijgt les van een zeer ervaren gelukskoekjesdeskundige. Zou het Klaas lukken om aan de slag te gaan als bakker? En brengen zijn koekjes dan ook nog geluk?
Voormalig topschaatser Sippy Tigchelaar, presenteert het dagelijkse live-programma Skûtsje Journaal. Hierin is onder andere het wedstrijdverslag te zien, met commentaar van Age Veldboom, oud-skûtsjeschipper en eigenaar van het Skûtsjemuseum. Verder wordt door middel van reportages met bekende Friezen en Nederlanders ingegaan op het ontstaan van het skûtsjesilen, worden de schippers voorgesteld en wordt uitleg gegeven over de regels van deze spannende sport.
In Dorpsdierendokters staan no-nonsense vaklieden dag en nacht klaar voor dieren in alle soorten en maten. Op het oer-Hollandse platteland ontfermen zij zich met liefde over zieke paarden, schapen, pasgeboren kalfjes, honden, katten en konijnen. Op prachtige gelegen boerderijen, bij dorpsbewoners thuis of gewoon in de kliniek zijn de dierendokters een steun en toeverlaat voor de ongeruste baasjes. Dierendokter Sophie is de hele dag op de boerderij van Teus en Karin. Hun koe Bossen 315 heeft tijdens het grazen per ongeluk iets scherps doorgeslikt en is daar heel beroerd van. Sophie is een behandeling gestart maar het is zeer de vraag of die is aangeslagen. Het ziet er niet goed uit voor Bossen 315. Dierendokter Michiel heeft ook een patiënt die iets verkeerds gegeten heeft. Hond Joris heeft een rare gewoonte: hij eet vreemde voorwerpen. Zo haalde Michiel al eerder een Feyenoord sok, een knuffelbeer en een batterij uit Joris buik.
De hoogbegaafde Justian uit Apeldoorn is gek op alles wat met computers te maken heeft. Hij ruilt met de sportieve en stoere Jasper uit Vleuten, die alles kan doen wat zijn hartje begeert. De vrolijke Jasper woont met zijn ouders en zus in een groot vrijstaand huis in Vleuten. Zijn vader is bijna nooit thuis, want die heeft een drukke en belangrijke directiefunctie. Jasper vindt dat niet zo erg, want daardoor kunnen ze veel dure dingen kopen en leuke dingen doen. Zo gingen ze op vakantie naar Mallorca, Barcelona, Parijs, Londen en Maleisië. Naast alle uitstapjes, vult Jasper zijn vrije tijd sportief in. Hij steelt de show met zijn zelfgekweekte spierballen op de atletiekbaan. Hier is hij het liefst aan het kogelstoten, speerwerpen of hoogspringen. En met karate heeft hij inmiddels de groene band veroverd. Deze krachtpatser is dol op spannende activiteiten of ingewikkelde mysteries. Later wil hij dan ook niets liever dan rechercheur worden. De hoogbegaafde Justian woont met zijn ouders en zusjes in Apeldoorn. De kleine rijtjeswoning staat bomvol spullen en dan vooral met Justians spullen: zo staan er veel computers en is zijn slaapkamer bezaaid met Playmobil. Samen met zijn goede vriend Wesley heeft Justian een computerbedrijf opgericht. Deze slimmeriken monteren, demonteren, programmeren en coderen computers en bouwen ook nog eens apps, games en websites. Deze kletskous steekt enorm veel tijd in zijn bedrijf, maar weet daarnaast tijd vrij te maken voor saxofoon- en schaakles. Ook maakt hij graag met zijn opa een boswandeling over de Hoge Veluwe; zijn opa is daar namelijk boswachter. Vroeger is Justian heel erg gepest, maar nu zit hij op een nieuwe school en heeft hij het heel erg naar zijn zin. Is Jasper een beetje technisch aangelegd? En hoe reageert hij op het pestverleden van Justian? Houdt Justian zich staande tijdens de karateles? En zal hij de dader vinden tijdens de rechercheursopdracht?
Een potje voetbal wil je altijd winnen. Maar als je een balletje trapt tegen een paar jongens die veel beter zijn, lijkt winnen onmogelijk. Kunnen we het spel niet een beetje aanpassen waardoor we de winkans vergroten? Rachel en haar testteam gaan checken of het werkt. Verder testen we of je van een slijpschijf een raceauto kunt maken. En wie zijn er eigenlijk beter in gooi- en smijtwerk? De jongens of de meiden? Wil je weten wat we nog meer gaan doen?
Met een verslag van de zesde etappe in de Binck Banck Tour: Riemst - Houffalize.
Overzicht van de populairste Nederlandstalige hits. Met clips van de nieuwkomers, snelste stijgers, de nummer 1 en de nieuwe Sterren NL Paradeplaat.
Jeroen van Kan spreekt met de schrijver Pankaj Mishra (1969, India) over zijn roman 'Tijd van woede. Een geschiedenis van het heden'. Het lijkt soms alsof de mens genoeg heeft van rust en vrede. Angst en woede vormen de drijfveer, destructiedrift en negativisme zijn het gevolg. Ze dreigen onze maatschappij te ontwrichten. En de vraag is: hoe is het mogelijk? Pankaj Mishra beschrijft de geschiedenis van woede als politieke drijfveer. Met verrassende historische parallellen laat Mishra zien dat deze tijd niet uniek is. Ook te gast is Bettina Stangneth (1966,Duitsland), zij praat over haar boek 'Het kwade denken'. De schrijfster van 'Eichmann in Argentinië' kan met recht kenner van 'het kwaad' genoemd worden. In dit vervolg gaat Stangneth uit van de beroemde uitspraak van de filosoof Kant: 'De mens is van nature geneigd tot alle kwaad en moet zich ervan afkeren om het goede aan te hangen.' Aan de hand van voorbeelden stelt Bettina Stangneth een scherpe diagnose. Het gaat niet in de eerste plaats om een oplossing of een therapie maar om beter inzicht: wie het kwaad wil bestrijden, zal het eerst moeten begrijpen.
Giovanca presenteert Vrije Geluiden vanuit TivoliVredenburg, met de Namibische roots van zangeres Shishani, met Club Classique die werk speelt van Johannes Brahms, en met zangeres Michelle David & The Gospel Sessions, een zoektocht naar de oorsprong van de gospelmuziek.
Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. In het onderdeel The Battle strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport.
De meeste mensen kunnen pas slapen als zij de voorbije dag afsluiten en loslaten. Voor deze broeder werkt dat precies andersom. 's Avonds laat hij al het moois van de dag de revue passeren.
