

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
20-08-2017
Undercover in Nederland is de laatste jaren een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Vele strafbare feiten die overal en dagelijks onopgemerkt plaatsvinden, zijn door Undercover in Nederland blootgelegd. Dit seizoen haalt Alberto wederom zaken boven water die de verbazing te boven gaan. In de eerste aflevering is te zien hoe mannen escortdames benaderen om hun chauffeur te worden, terwijl ze in werkelijkheid pooiers en ronselaars zijn. Alberto zoekt uit wie deze mannen zijn. Wat zijn hun echte plannen en waar komen de vrouwen terecht als ze met deze misdadigers in zee gaan? De verborgen camera’s registreren de akelige werkwijze van deze pooiers en Alberto gaat de confrontatie met één van hen aan.
Nadat een verbrand lichaam in de duinen wordt gevonden stuit Mathias op een langdurige familievete die te maken heeft met de moord op een jonge moeder dertien jaar geleden. Mathias is overtuigd dat deze twee moorden met elkaar verbonden zijn maar zijn baas wil absoluut niet dat hij in het verleden gaat graven.
In Huis Bergh in 's Heerenberg taxeert expert Mieke Zilverberg een bronzen beeld. De eigenaresse van dit beeld heeft een huis mét inhoud geërfd en is daar met haar kinderen gaan wonen. Dit beeld stond er ook. Mieke Zilverberg vertelt dat het gaat om een beeld van Heracles, herkenbaar aan zijn mantel van leeuwenvel. Als één van zijn twaalf beproevingen moest hij een maand lang jagen op een leeuw. Verder een schilderij gemaakt door Hermanus Koekkoek. Dit schilderij is al jarenlang in de familie van meneer; hij erfde het in 1984. Hij houdt enorm van schepen en van de fijnheid waarmee het tafereel geschilderd is. Expert Willem de Winter vertelt dat deze verfijnde manier van schilderen hoort bij de naam die op de, nog originele lijst staat: Hermanus Koekkoek. Hermanus stond bekend om zijn zeegezichten. Hij had een enorm verfijnde manier van schilderen en wordt gerekend tot de Hollandse Romantiek. Hoeveel zijn deze erfstukken waard?
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
De vader van Lisa (12) is overleden. Hij had een alcoholprobleem. Lisa heeft gelukkig mooie foto's van hem. Na zijn dood bleek dat Lisa's vader nog een dochter en een zoon heeft bij andere moeders. Lisa maakt de taart voor haar halfzus en -broer om samen de goede kant van hun vader te herdenken.
Het belangrijkste nieuws van de afgelopen week én een vooruitblik op de agenda van de komende week, speciaal voor de jonge kijker.
Himaloy Himu kwam erachter dat hij met dieren beter kan communiceren dan met mensen. Daarom besloot hij te gaan samenwonen met zijn honden. Hij woont, eet en slaapt met ze in dezelfde kleine woonkamer. Zijn familie vindt zijn levensstijl maar vreemd. Maar Himu trekt zich daar niets van aan. * Chandana Sharma leeft alleen. Voor een vrouw in Dhaka is dat erg ongebruikelijk en niet gemakkelijk om vol te houden. Toch lukt het haar om in haar eigen onderhoud te voorzien door het geven van yogalessen en het ontwerpen van T-shirts. Maar als ze zich op een gegeven moment laat overhalen om te trouwen met de verkeerde persoon, vallen al haar dromen in duigen. * Mohammed Shobuj leeft op straat. Zijn moeder kan de huur van een woning niet betalen. Shobuj loopt de hele dag te bedelen in de straten van Dhaka. Hij probeert om steeds wat geld over te houden, dat hij aan zijn moeder geeft. Hij hoopt vurig dat zij ooit toch weer een huisje kan huren.
Trouw zijn aan jezelf, kan een schrijver je dat leren? Filosoof Karim Benammar leerde van de Franse schrijver en filosoof Albert Camus hoe om te gaan met de zinloosheid van het leven. In zijn befaamde essay 'De mythe van Sisyphus' beschrijft Camus hoe je in bepaalde situaties kunt weigeren het betekenisloze te accepteren. Door in opstand te komen en te zeggen 'tot hier en niet verder'.
Groningse Yvet Anna en haar zoon Primo spannen zich in om een kwarktaart te maken volgens oma's recept. Tijdens de bakactiviteiten komt het bewogen leven van Yvets Hongaarse familie uitvoerig aan de orde.
Hoe kan ik mijn hockeyskills verbeteren? Hoe werkt een dynamo? Hoe zijn chips ontdekt? Hoe zet je een dinosaurusskelet in elkaar? Gaan wratten weg als je eroverheen plast?
De Belische psychiater Dirk De Wachter en recruitmentmanager Esther Crena Uiterwijk over vriendschap in tijden van eenzaamheid. Onze tijd speelt heel erg in op het individualisme, waarbij de mens wordt bekeken als individueel schepsel. Maar we hebben de ander nodig. Als dat in onze samenleving op de achtergrond dreigt te raken, moeten we vriendschap hoog op de agenda zetten. Maar vriendschap kun je niet organiseren, het is een geschenk. Evenals liefde. Wat is ware vriendschap? En zijn vriendschap en liefde inwisselbaar? Of maakt vriendschap vrij? Een queeste naar vriendschap om te koesteren met Kerst, het feest van verbondenheid.
In Oeganda heeft het hebben van een visuele beperking grote gevolgen voor kinderen. Slechtziende of blinde kinderen kunnen niet meekomen in onderwijs, hun sociale status is lager en zij hebben minder kansen om zich te ontwikkelen. Daar kunnen Lions Werkgroep Blinden, jij en Wilde Ganzen wat aan doen.
Theo Witvliet werkte aan de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar Geschiedenis van het christendom in de moderne tijd en was gasthoogleraar aan de Universiteit van Genève. Internationale bekendheid kreeg hij door vertalingen van zijn publicaties over de bevrijdingstheologie: Een plaats onder de zon (1984) en De weg van de zwarte Messias (1984). Verder schreef hij onder meer Gebroken traditie (1999) en Het geheim van het lege midden (2004). Onlangs verscheen van zijn hand: Kwaliteit van leven - het humanisme van Buber. Een mens is vóór alles een relationeel wezen: zonder de ander kan hij nooit tot zichzelf komen. Eenzijdige nadruk op het vieren van het 'ik' veroorzaakt veel teleurstelling en ongeluk; niet alleen individueel, maar ook voor de samenleving. Samengevat de kern van het gedachtegoed van Martin Buber (1878-1965), die samen met Freud en Einstein behoort tot de invloedrijkste Joodse denkers uit de vorige eeuw. In het gesprek met Marleen Stelling laat Witvliet zien dat Bubers humanisme ook in onze gepolariseerde wereld van vandaag van grote betekenis is: werkelijke ontmoeting, een echt gesprek en vertrouwen ondanks alles, zijn elementen die we als samenleving hard nodig hebben.
Jeroen van Kan spreekt met Tim Parks over zijn boek 'De roman als overlevingsstrategie. Een nieuwe kijk op de relatie tussen schrijver, tekst en lezer'. Parks is ervan overtuigd dat de inhoud, de stijl, het soort verhaal én de manier van vertellen samen de overlevingsstrategie vormen die de auteur ontwikkelt als reactie op spanningen in zijn of haar persoonlijke leven. De lezer reageert tijdens het lezen van een roman op vergelijkbare wijze als tijdens een persoonlijke ontmoeting - hij probeert de auteur te doorgronden. 'De roman als overlevingsstrategie' is een biografie van het schrijven zelf. Adriaan van Dis praat over 'In het Buitengebied', zijn roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in en afgelegen vallei, ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. Het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies.
Sinds jaar en dag pastoor in Uden, heeft Van Osch Christus present gesteld op een alledaagse manier. Hij spreekt de taal van de mensen, zonder ooit het zicht op het mysterie te verliezen. Sterker nog, deze geliefde pastoor werd meer en meer door de zoektocht naar God geleid. Daarom wilde hij geen deken meer zijn met allerlei organisatorische taken. Hij wilde dichter bij het geheim komen. Daarom neemt hij afscheid als pastoor, deze zondag is zijn laatste mis op televisie. Hij kiest voor de afzondering en gaat als kluizenaar in Zuid-Frankrijk leven. Hij vertelt over deze bijzondere keuze.
Machiel en Erika zetten zich naast dit verslavingscentrum ook in voor het versterken van de lokale kerk. Samen met de kerk en enkele mannen uit het verslavingscentrum vertrekken ze naar een klein en slecht te bereiken dorpje op de vuilnisbelt in de bergen. De bevolking leeft daar van het rondstruinen op de stinkende vuilnisbelt. Leden van de lokale kerk hebben een dag gekookt om de inwoners van het dorpje een goede maaltijd te geven. Voor de verslaafde mannen uit het opvangcentrum is dit een inspirerend moment. Ze werken aan hun eigen toekomst en tegelijkertijd helpen ze hun medemens.
Het is misschien wel een van de bekendste verhalen in de Bijbel: Petrus die, op uitnodiging van de Here Jezus, uit de boot stapt en over het water loopt.
Het is nooit rustig bij de dierenarts. Met in dit seizoen o.a.: verschillende honden en katten die bang zijn voor 'de witte jassen', in de steek gelaten geiten en zelfs aapjes brengen een bezoek aan de kliniek.
Deze journalist is de drijvende kracht achter Lazarus, een onlineplatform over geloofsvernieuwing. In haar eigen leven zette een scheiding haar relatie met God op de kop.
