

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
27-08-2017
Undercover in Nederland is de laatste jaren een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Vele strafbare feiten die overal en dagelijks onopgemerkt plaatsvinden, zijn door Undercover in Nederland blootgelegd. Dit seizoen haalt Alberto wederom zaken boven water die de verbazing te boven gaan.
In Museum Kranenburgh in Bergen taxeert expert Mieke Zilverberg een bijzonder voorwerp. De eigenaresse kocht dit op Koningsdag, bij een kraampje van een Engelse man. Ze vond het bijzonder, maar heeft geen idee wat het is. Mieke Zilverberg vertelt dat dit de onderkant van een voetenzak van een mummie is. De onderkant van de sandalen, gepolychromeerd met een schaakbordpatroon, is duidelijk te zien. Mummies werden voorzien van een masker, een borststuk en een voetenzak, waar dit dus een deel van is. Hoeveel is dit ongebruikelijke voorwerp nu waard? Verder een schilderij van een huis met bomen. De eigenaresse kreeg dit schilderij zo'n twintig jaar geleden van haar verkering. Haar schoonvader had een doe-het-zelfwinkel in Alkmaar. Als kunstenaars daar iets kochten maar het niet konden betalen, dan lieten ze wel eens een schilderij achter. Expert Frank Welkenhuysen vertelt dat het doek geschilderd is door een schilder van de Bergense School, namelijk Matthieu Wiegman. Heeft de eigenaresse een hele kostbare herinnering aan haar verkering overgehouden?
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
De vader van de negenjarige Anuscka wil trouwen. Anuschka mag bruidsmeisje zijn en droomt van een schitterende jurk. Maar de bruiloft kost veel geld en dat is er niet.
Ryanne (12) is de jongste vrijwilligster van het verzorgingshuis in Monnickendam. Ze zet de stoelen klaar, deelt de glazen rond en is altijd in voor een gezellig praatje. Ryanne maakt fruitschelpjes voor de bewoners met een advocaatje erbij. Dat maakt de tongen los en het open podium nog gezelliger.
Nooit tegen jezelf liegen. Kan een stronteigenwijze wetenschapper je dat leren? Cabaretier Hans Sibbel vertelt welke invloed de Amerikaanse natuurkundige, mede-uitvinder van de atoombom en Nobelprijswinnaar Richard Feynman (1918-1988) op zijn leven heeft gehad en nog steeds heeft. Volgens Sibbel is Feynman 'een van de allerslimste mensen die waarschijnlijk ooit op deze planeet heeft rondgelopen. Sprankelend, pretoogjes en op een mooie manier eigenwijs in zijn wil tot onderzoeken.'
Oma Channa is een geboren Duitse die via een verblijf in Israël in Nederland is beland. De Apfelstrudel die ze maakt, heeft evenals zijzelf Duitse roots. Samen met haar keukenhulp kleinzoon Elon zet ze zich aan het bakken.
De seculiere Tomer uit Amsterdam wordt ontvangen door zijn religieuze gastgezin in de Amerikaanse staat Philadelphia. De vrouw des huizes is ook de voorganger van de lokale Temple Bethel-gemeenschap.
In Banjul staat het Edward Francis Small Teaching Hospital. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het het grootste ziekenhuis van Gambia, met vijfhonderd bedden. Vanuit het hele land, en met name het dichtbevolkte westen, komt men naar dit ziekenhuis. Het is gebouwd in de jaren vijftig en renovatie van de operatiekamers is dringend nodig.
De katholieke Sint Bonifatiusparochie in Almere wilde meer doen voor vluchtelingen in hun woonplaats. Maar ze wisten niet hoe. Daarom zochten ze contact met het Katholiek Maatschappelijk Activeringswerk in Utrecht. Samen zetten ze het Maatjesproject op: parochianen werden een maatje van vluchtelingen en begeleidden hen bij dagelijkse activiteit, zoals boodschappen doen, taalles en contacten met de gemeente. Zo kreeg de diaconie een mooie eigentijdse invulling. Dit project werd deze zomer beloond met de Inspiratieprijs van Kansfonds. Parochianen vertellen er over in het geloofsgesprek, samen met de grote man achter dit project, Hermen van Dorp.
Slavernij is iets van vroeger, denken we. Maar in Pakistan leven grote groepen mensen nog steeds in zogenoemde economische slavernij. Onder grote druk van hun landheer werken ze in een steenfabriek, waar ze met een wurgcontract levenslang van afhankelijk blijven. Zelfs kinderen zijn aan het werk.
Het is schrijnend te bedenken hoeveel mensen onder terreur van regimes te lijden hebben. Het roept allerlei vragen op. Hoe ga je hiermee om?
Het is nooit rustig bij de dierenarts. Met in dit seizoen o.a.: verschillende honden en katten die bang zijn voor 'de witte jassen', in de steek gelaten geiten en zelfs aapjes brengen een bezoek aan de kliniek.
Deze Zeeuwse artiest is wars van clichés. Hij zoekt zingend als Broeder Dieleman naar wat echt is, en mooi. Vannacht is dat een mens die God hoort in een koolzaadveld.
