True
Ondernemen.TV - TV kijken via internet, de beste Ondernemen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

De kracht van de kringloopwinkel - Alle afleveringen
De kracht van de kringloopwinkel
De kracht van de kringloopwinkel: De cirkel van het leven

In Apeldoorn worden de grafkisten van gerecycled hout bekleed met binnengekomen bruidsjurken. In Groningen heeft Petra haar counselordiploma gehaald. Ze vertelt hoe haar eigen ervaringen de basis zijn van haar begrip voor anderen. Benita vertelt over een moeilijke tijd waar zij doorheen ging en Eric zet de eerste stappen op het pad van docentschap, een nieuwe fase in zijn transitie van hoofd naar hart.



De kracht van de kringloopwinkel
De kracht van de kringloopwinkel: Het Eksternest

Kringloopcentrum Amersfoort heeft een bijzondere afdeling: het Eksternest. Hier wordt textiel omgetoverd tot design tassen, kussens en rokjes, onder de bezielende leiding van de Amerikaanse Sally. Ook Allyson, die in transitie is om vrouw te worden, maakt deel uit van de groep. Sally organiseert een kerstmodeshow, waaraan ook Eric, een ICT'er die vastliep in de wereld van het hoofd en de ratio, meeloopt. Kringloopwinkel Estafette in Leeuwarden noemt zichzelf Recycle Boulevard. Louise Cohen zoekt samen met haar studenten naar spullen waar ze iets nieuws van kan maken. En er is haast bij want de upcycle collectie moet al snel aan het publiek worden getoond.