True
Ondernemen.TV - TV kijken via internet, de beste Ondernemen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Cookie Verklaring  
Ondernemen.TV

Leven in de Brouwerij - Alle afleveringen

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij

Patrick en Kasper staan met hun busje op het veerpontje Grubbenvorst en steken de Maas over. In de verte doemt een brouwerij op; het domein van hoofdbrouwer Gerard van de Broek. Gerard brengt de heren de beginselen van kwaliteitstesten bij. Zonder gist geen bier. En dat is ontzettend belangrijk om te weten als je je eigen bier wil brouwen. Gistkenner André van der Zee geeft een interessant lesje over alles wat je nog niet wist van gist. In Budel ontmoeten Kasper en Patrick Carine, Gerard en Harry Arts. Grootvader Arts opende in 1870 de deuren van deze Budelse brouwerij. Zij zijn al de vierde generatie brouwers die ambachtelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

Deze uitzending bekijken

Leven in de Brouwerij

Leven in de Brouwerij

Kasper en Patrick bezoeken een winkel met maar liefst 2100 verschillende soorten bier. In het café ernaast kan men, door een ingenieus tunnelsysteem, al deze bieren bestellen. De heren vervolgen hun weg naar Nijmegen, waar brouwers Sander en Kick de meest complexe bieren brouwen. Tot slot bezoeken Kasper en Patrick het eeuwenoude terrein van Maallust in Veenhuizen. Dit terrein huisvestte ooit 500 gezinnen, 400 wezen, landlopers en bedelaars. Vandaag de dag wordt er in het voormalig graanpakhuis gebrouwen in een ketel die door zijn kwaliteit de Rolls-Royce genoemd wordt.

Deze uitzending bekijken