

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
M - Alle afleveringen
Onder de achterblijvers in Oekraïne zitten veel mensen uit de homobeweging. Wat staat de homobeweging te wachten in de gebieden waar de Russen de macht pakken en slaan veel leden uit de homobeweging op de vlucht? We spreken Rémy Bonny van Forbidden Colours en Sinan Can, die zich in zijn journalistieke werk veel met vluchtelingen bezighoudt. * Het is nooit genoeg doorgebroken op de politieke agenda's: we praten over huiselijk geweld. Aan tafel Ester Wijnen, Khadija Arib en Philip Huff. * Je kan praten over vrijheid, maar je kan er ook over zingen: Sabrina Starke treedt op met Free van Stevie Wonder.
Ondanks lage opkomst hangt de vlag uit bij veel landelijke partijen. Een historisch lage opkomst, maar net vijftig procent. Te gast: Sjuul Paradijs en Sabine van Suydam. * Dag 22 van de oorlog, er wordt onderhandeld en gebombardeerd tegelijk. We besrpeken het met historicus Arend Jan Boekestijn en militair historicus Christ Klep. * Nederland stemt massaal voor lokaal: aan tafel drie grote winnaars: Ida de Boer van studentenpartij STIP, Alexandra Kolkman van Lokaal Belangrijk in Leusden en Gina Guldenaar, lijsttrekker van Hattem Centraal.
Hoe bied je Oekraïense, gevluchte kinderen een veilige klas? Juf Kiet vertelt. * Wie is het beste raadslid van Nederland? Diederik Boomsma, Dogukan Arif Ergin en Eva de Bruijn zijn de drie kanshebbers. Oud-winnaar en fractievoorzitter van D66 Jan Paternotte maakt bekend wie zichzelf beste raadslid van Nederland mag noemen. * Soul muzikanten Michelle David & The True Tones treden op met 'Better Days'. * Oppositieleider van Belarus, Svetlana Tichanovskaja, over de invloed van Poetin in haar land. * In hoeverre leveren de overleggen tussen Oekraïne en Rusland iets op? Te gast: Ron Keller, Jelle Brandt Corstius en Katya Tolstoj.
Sophie Straat treedt op met het nummer 'Vrijheid, Gelijkheid, Zusterschap'. * Zelensky maakt zich zorgen om het vernietigen van kunst: zijn die zorgen begrijpelijk? Sjeng Scheijen beantwoordt vragen als: 'Waarin onderscheidt de Oekraïnse cultuur zich van de Russische?' en 'Hoe kwetsbaar is de kunst in de steden die belegerd worden en waar bommen vallen?'. * Dag zestien van de oorlog: wat is de huidige stand van zaken? We praten er aan tafel over met Kolonel Han Bouwmeester, Franka Hummels en Arend Jan Boekestijn. * Aan tafel zit Ira Koval wiens ouders in Kyiv zitten en daar niet weg kunnen.
Welke boeken moeten we lezen om deze tijd van oorlog te begrijpen? Te gast schrijvers Bas Heijne en Philip Huff en journalist en Wit-Ruslandkenner Franka Hummels. * Kremlin in de Kamer: invloed van Poetin op Thierry Baudet? Onderzoeksjournalist Sander Rietveld is te gast. * Voor het eerst sinds de oorlog werd er op ministersniveau onderhandeld. Te gast oud-ambassadeur Ron Keller en kolonel Han Bouwmeester. * De jeugdzorg op de agenda gemeenteraadsverkiezingen. Te gast: wethouder Jeugd Rotterdam en lijsttrekker GroenLinks Judith Bokhove en jeugdzorgmedewerker en lijsttrekker SP in Apeldoorn Sunita Biharie. * Egbert Derix vertolkt Peace Piece.
De slag om Kiev: Welke ontwikkelingen zijn er? We praten met militair historicus Christ Klep en historicus Arend Jan Boekestijn. * Verruwing in de Tweede Kamer: Brengt dat de democratie in gevaar? Aan tafel politicoloog Julia Wouters en Volkskrant-columnist Marcia Luyten. * Het belangrijkste onderwerp van deze verkiezingen: Hoe moet de woningnood opgelost worden? Aan tafel de wethouders van drie grote gemeenten: Martijn Balster uit Den Haag, Julius Lindenbergh uit Almere en Jakob Wedemeijer uit Amsterdam én Cody Hochstenbach, stadsgeograaf en schrijver. * Zanger en tekstschrijver JW Roy zingt Verloren Zoon, met gitarist Ruud van den Boogaard.
Jesse Klaver en Lilian Marijnissen over de desastreuze koopkrachtcijfers. * Wat kunnen Nederlanders doen om Oekraïense vluchtelingen te helpen? Te gast: Burgemeester van Ede René Verhulst en directeur van Takecarebnb Robert Zaal. * Maurits is terug in Nederland, samen met zijn Oekraïense schoonmoeder en nichtje. * De Oekraïense bariton Maksym Nazarenko zingt de Oekraïense volksmelodie I look at the sky. * Hoe wordt de Oekraïense president Zelensky beschermd? Te gast: Sander Aarts, die jarenlang operationeel diende bij de Special Forces van het Korps Mariniers.
Hoop en steun in grimmige tijden: LAVALU zingt 'Another Love'. LAVALU zingt het nummer voor ons, met violist Roosmarijn Tuenter en cellist Paul Rittel. * Hoe zorgelijk zijn de toenemende prijsstijgingen en biedt het ook kansen? Aan tafel: Ester Barendregt, hoofdeconoom bij de Rabobank en Jelmer Mommers klimaatjournalist bij De Correspondent. * De strijd van Poetin zorgt voor groeiende angst binnen de LHBTI-gemeenschap. Oud-locoburgemeester Carolien Gehrels ontmoette Poetin ooit, zij schuift aan samen met mensenrechtenactivist Nori Spauwen. * Jelle Brandt Corstius legt uit waarom het symbool 'Z' steeds meer opduikt in Rusland.
NAVO-landen vechten niet, zolang een NAVO-land niet wordt aangevallen: hoe nu verder? Te gast zijn oud-ambassadeur Ron Keller, onderzoeker internationaal recht Marieke de Hoon en historicus Arend Jan Boekenstijn. * 'Hoe buig je een leider als Poetin tot reden?' Arnon Grunberg schreef daar voor ons een stuk over. * Bram Vermeulen en Sinan Can over opportunisme in vluchtelingenopvang. * Angst en zorgen nemen toe bij Oekraïners: Denys en Lesia praten ons bij over de situatie. * Emmie van Stijn eert Oekraïne met hun Songfestivalnummer van 2021: 'SHUM'.
Haar zus en nichtje vluchtten uit Oekraïne, Yevgeniya Balyasna-Hooghiemstra vertelt erover. * Hoe praat je met kinderen over een oorlog? Kinderboekenschrijver Jacques Vriens en geschiedenisdocent Marike Barendse leggen het uit. Ook verslaggever NOS Jeugdjournaal Noortje Deutekom spreken we via een online verbinding.* Minister van Defensie Kajsa Ollongren over een week lang oorlog. * De grootste crisis in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog: Bas Heijne en Simon van Teutem praten erover. * Het Matangi Quartet speelt een deel uit het strijkkwartet van de Oekraïense Silvestrov.
Wat zijn de laatste ontwikkelingen in Oekraïne? We bespreken de laatste ontwikkelingen met oud-ambassadeur in Rusland en Oekraïne Ron Keller en kolonel Han Bouwmeester. * Wie zijn de oligarchen en de leden van geheime dienst KGB? Eric Smit, hoofdredacteur van Follow the Money, en oud-Ruslandcorrespondent Jelle Brandt Corstius praten ons bij. * Schuilen voor de oorlog. We spreken met Ira Koval, Denys Kratt (via een liveverbinding) en Tanya Holovlyova. * Muziek verbindt. De Oekraïense pianiste Anna Fedorova en de Russische celliste Maya Fridman treden samen op en laten zien dat hun muziek grenzen en verschillen overstijgt.
Een muzikaal gebed voor Oekraïne door het Nederlands Kamerkoor. * De Nederlandse Maurits en zijn Oekraïense vriendin Angelina vanuit Hongarije: hoe gaat het met hen? * Oekraïne en Rusland: we bespreken de huidige stand van zaken. Aan tafel: Arend Jan Boekestijn, Christ Klep, Marieke de Hoon en Franka Hummels. * Europa is eensgezinder dan ooit, ziet ook geschiedschrijver Geert Mak. * Oekraïners en Russen spreken zich samen uit tegen Poetin. De oorlog in Oekraïne duurt voort. Er is na de Russische inval vijf dagen geleden een bloedige oorlog ontstaan. De solidariteit met de Oekraïense bevolking is groot.
Is Rusland boycotten in sport en cultuur wel een goed idee? We praten erover met Evgeniy Levchenko en Jet Berkhout. * Oekraïense en Russische Nederlanders aan tafel: hoe gaat het met hen? Te gast: Anna Ovchinnikova, Anja Gerashchenko, Zelim Mesidov en Tanya Bondarouk. * Karsu treedt op met het nummer Hijo de la Luna. * Wie is Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne? Historicus en voormalig politicus Arend Jan Boekestijn legt het uit. * De strijd om Kiev is begonnen, de oorlog woedt in alle hevigheid. Te gast: Militair historicus Christ Klep, journalist en Wit-Ruslandkenner Franka Hummels en Arend Jan Boekestijn.
Grote onrust in Oekraïne. Hoe gaat het nu verder? Aan tafel: Militair historicus Christ Klep, D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma, hoofdeconoom van de Rabobank Ester Barendrecht, oud-militair en inwoner van Kiev Bob Wouda en de Nederlands-Oekraïense schrijfster Lisa Weeda. * Wieteke van Zeil over de meest iconische kunstenaar van dit moment: Kara Walker. * Anneke van Giersbergen is al decennialang idolaat van Kate Bush. Nu brengt ze een ode.
Staat Europa aan de vooravond van een oorlog tussen Rusland en Oekraïne? Aan tafel: politicoloog Jonathan Holslag en de Nederlands-Oekraïense schrijfster Lisa Weeda. * Op de Internationale dag van de Moedertaal eren we het Nederlands. Te gast zijn rapper Sticks, comedian Nabil Aoulad Ayad en schrijver Ronald Snijders. * De dood en dildo's: mezzosopraan Olivia Vermeulen zingt erover. * Houden vissen van poëzie? Dichter Joost Oomen dook in de onderzeewereld en praat ons bij.
De prijzen stijgen door torenhoge inflatie, wat kunnen we eraan doen? We bespreken het met economen Marieke Blom en Peter Hein van Mulligen. * 'Mondig Zuid', jongeren met grote dromen die voor zichzelf moeten opkomen. Te gast: René van Zundert en drie tieners Darlin, Selena en Tamia uit de film. * Misdaadjournalist Jan Meeus over cocaïnebaron Piet Costa, wie is deze man? * De Winterspelen 2022 gaan bijna van start, hoe is het om vlaggendrager te zijn? We praten erover met drievoudig olympiër Timothy Beck en winnaar van Olympisch Zilver, Jan Ykema. * De jaren tachtig gaan nooit verloren: Time Bandits treedt op met Live It Up.
Een gat in de begroting en geen verhoging van de vermogensbelasting. Hoe lost Rutte IV het tekort op? Te gast: Oud-hoofdredacteur van de Telegraaf Sjuul Paradijs, journalist Sander Heijne en publicist Pieter Hilhorst. * 'Wij waren onder betovering', het Poëziegeschenk door Ramsey Nasr. Dichter, schrijver en acteur Ramsey Nasr komt een gedicht voordragen. Hij schreef ook het Poëziegeschenk 2022 'Wij waren onder betovering'. Hij schuift aan en vertelt erover. * Achttien jaar na Nipplegate en een docu over Janet Jackson. Wat maakt haar zo bijzonder? Zangeres Kris Berry schuift aan en brengt een Janet Jackson-medley.
Het moment van de waarheid: Boris Johnson krijgt rapport over de Party-gate. Te gast: Tim de Wit. * De Máxima traan is bijna twintig jaar geleden: wat speelde zich in die tijd af achter de paleismuren? Op 2-2-2002 gaven Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta elkaar het ja-woord. Te gast: Hans Hermans, Alejandra Slutzky, Marcia Luyten en Frits Barend. * Het verraad van Anne Frank, klopt het onderzoek wel? We bespreken het met Frits Barend en historicus Bart van der Boom. * Marjolein Moorman duikt in de kansenongelijkheid en deelt haar eigen ervaringen. * Cultuur in overvloed, Ellen Deckwitz draagt een gedicht voor en Dennis van Aarssen zingt.
Manifestatie 'No Blame, but Change' maakt veel los en krijgt steun van o.a. burgemeester Halsema. Te gast: Mandy Sleijpen, burgemeester Femke Halsema, Funx-dj Ouassima Tajmout en spreker op het manifest Fatma Genç.* Jeroen Visser stuitte op een gestrande onderzeeër in Korea. Wat is daar gebeurd? * De Afrika Cup: Verslaat Marokko dit weekend titelfavoriet Egypte? We blikken vooruit met voetballer Soufiane Touzani, sportjournalist Anouar Amrani en keeper van Marokko onder de twintig Ahmed Azmi.
Dorien van Linge en Ted Langenbach brengen een ode aan de nachtcultuur. Daarna treden Prins S & De Geit op. * 'Ik begrijp er geen reet van wat de regering belangrijk vindt', aldus theatermaker Sanne Wallis de Vries. * De Belastingdienst doet aan etnisch profileren bij het inschatten van frauderisico's. Te gast: SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten en fractievoorzitter van Denk Farid Azarkan. * Een laatste eer aan De Godmother van de seksuologie: Ellen Laan. Te gast: Rik van Lunsen en Krista en Marcelle Arriëns, ook wel bekend als de 'Sekszusjes'. * Hoe geloofwaardig is Boris Johnson, premier van Groot-Brittannië, nog? Te gast: Tom Egbers.
Lukt het kabinet-Rutte IV om het vertrouwen in de politiek terug te winnen? We bespreken het met fractievoorzitter van de PvdA, Lilianne Ploumen en fractievoorzitter van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers. * Een paginagrote advertentie in het AD met: 'Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf.' Het gaat hier om het bedrijf Talpa. Er heerst veel woede om de uitspraken die hij deed in de aflevering BOOS: 'This Is The Voice'. Te gast: Tweede Kamerlid Lilianne Ploumen, schrijver Philip Huff en Roué Verveer. * Swingend het weekend in met muziek van Eurosonic Noorderslag: Bob uit Zuid, Sera en Faske.
Ontzetting na de schokkende BOOS-aflevering. We bespreken de gevolgen met hoogleraar Marjan Olfers, journalist Mark Koster, advocaat Wendy van Egmond, Sara Alaoui-Dekker, Milou Deelen en Willy van Berlo, expert seksueel geweld van de Rutgers Stichting. * De start van het proces tegen Youssef Taghi; hoe verliep de eerste dag van het proces? We bespreken het met misdaadjournalist Jan Meeus en strafrechtadvocaat Christian Flokstra.
Zijn de dagen van Boris Johnson als premier van Engeland geteld? Te gast: Tim de Wit. * Is Kamala Harris écht onzichtbaar of lijkt dat maar zo? Aan tafel: Amerika-deskundige Laila Frank en advocaat Machteld Roethof. * Knippen in het Concertgebouw: De cultuursector ging vandaag open. Aan tafel zitten Marcia Luyten, Erik van Muiswinkel, Frank van der Lende en directeur van het Concertgebouw Simon Reinink. * Latin is razend populair, gaat dit genre de wereld overnemen? Funx-dj Michael van Dam en trompettiste Maite Hontelé schuiven aan.
De ene na de andere onthulling: we praten over The Voice of Holland. Het BNNVARA-programma BOOS komt aanstaande donderdag met een aflevering over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Mediadeskundige Mark Koster, journalist Roelf Jan Duin en schrijfster Saskia Noort schuiven aan. * Wie verraadde Anne Frank? Met de vraag 'Wie verraadde Anne Frank?' heeft een coldcaseteam zich jarenlang bezig gehouden. Aan tafel zit de initiator van het coldcaseteam, Thijs Bayens, forensisch psycholoog Bram van der Meer en Peter Kroesen van het Stadsarchief in Amsterdam.
Persconferentie morgen: we gaan voorzichtig van het slot af, maar lan niet alle sectoren. Voormalig partijleider D66 Alexander Pechtold, cabaretier Sanne Wallis de Vries en voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, Robèr Willemsen schuiven aan. * Neef Taghi bekent voorbereiding op gewelddadige uitbraak van Ridouan Taghi. Te gast: misdaadjournalist Jan Meeus. * Wat is de magie van de Africa Cup? We bespreken het met de Vlaamse voetbalpodcastmakers Alexandre Mestag en Gilles Mbiye-Beya en ESPN-voetbalcommentator Johan van Polanen. * Van keiharde beukmuziek tot klassiek: techno-dj Reinier Zonneveld zit aan tafel én achter de piano.
Moffelde wethouder Rutger Groot Wassink een kritisch rapport weg? Hij zou een rapport over homogeweld door personen met een migratieachtergrond veel te laat naar de raad hebben gestuurd. * Dokter Bernard wordt bedreigd na uitleg over het belang van vaccineren. De Utrechtse huisarts in opleiding Bernard Leenstra is te gast en we praten verder over dit incident samen met Attje Kuiken. * Anarchie en hanenkammen: Punk is terug van weggeweest! Te gast: zanger Eric Corton en Abel van Gijlswijk van Hang Youth. * Taboedoorbrekende gedachte: Ben ik wel geschikt voor het ouderschap? Journalist en columnist Suzanne Rethans deelt openhartig haar verhaal.
Inwoners van Groningen stonden gisteren in lange rijen voor de deuren van gemeentehuizen. En online was er al helemaal geen doorkomen aan. Aan tafel: Groningers Annelijn Visser, Henk Spiekman en politiek verslaggever Bram Douwes. * Wat gebeurt er als Poetin de gaskraan dichtdraait? En hoe staat het met de onderhandelingen tussen Rusland, de VS en de NAVO? Te gast: Rob de Wijk en Jelle Brandt Corstius. * Muziek is onmisbaar in een film, maar hoe wordt deze keuze gemaakt? Te gast: Filmcomponist Merlijn Snitker en Michiel Veenstra. * Van jongste non van Nederland naar finaliste van het Cameretten festival. Het bijzondere verhaal van Fieke Opdam.
Ode aan het unieke schaatsnummer: de sprint! Het aftellen naar de Winterspelen is begonnen! Te gast: Mark Tuitert, Marianne Timmer en Jan Ykema. Ook Kai Verbij is aanwezig via een online verbinding.* Waarom wordt sport nog niet als essentieel gezien door het kabinet? Aan tafel: Arie Boomsma, sportschooleigenaar en sportfanatiekeling. * De bordesfoto in coronatijd: zonder Kaag én op 1,5 meter afstand. We bespreken de foto met kunsthistoricus Paul Rem en de man die hem al tig keer maakte, Vincent Mentzel. * Het is zover: de eed is afgelegd, het regeren kan beginnen. Aan tafel: Marcia Luyten en Rik Rutten.
De plannen en de ploeg zijn bekend, wat zijn de uitdagingen voor kabinet Rutte IV? We bespreken het met Bij1-partijleider Sylvana Simons, econoom Barbara Baarsma en wethouder armoedebestrijding in Rotterdam Michiel Grauss. * Het Metropole Orkest wil Nederland een hart onder de riem steken en treedt op met zangeres MEAU. * Tien jaar na het beruchte 'briefje van Bleker', hoe is het nu met Mauro? Hij is te gast.
Toenemende onrust in Nederland, het land staat op scherp. Aan tafel: filosoof Fleur Jongepier, Tweede Kamerlid Attje Kuiken, journalist Harm Ede Botje en essayist Bas Heijne. * In aanloop naar de Olympische Spelen: hoe gaan schaatsers om met prestatiedruk, niet ziek worden en complete afzondering? Te gast: Olympisch Kampioenen Gianni Romme en Marianne Timmer en de winnaar van Olympisch zilver en NOS-analist Annette Gerritsen. * Wat zijn de verstrekkende gevolgen van een wereld afgestemd op de 'Reference Man'? Te gast: Journalist en programmamaker Sophie Frankenmolen, hoogleraar cardioloog Angela Maas en neuro-informaticus Sennay Ghebreab.
Eén jaar na de Capitoolbestorming: Wat was de betekenis van de 'aanval op de democratie' in Amerika? Aan tafel Amerikadeskundige Laila Frank en rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en vanuit New York onderzoeksjournalist Christiaan Triebert. * Drie talentvolle twintigers die dit jaar écht willen doorbreken. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar voor sommigen wordt dit hét jaar. Popster Remme, regisseur Joosje Duk en acteur Joes Brauer vertellen hoe zij dit jaar gaan doorbreken. * Dilan Yesilgöz is geen jurist maar wordt wel minister van Justitie, komt dat wel goed? We praten met advocaten Meike Lubbers en Job Knoester.
Welk proces hangt prins Andrew boven het hoofd? Oud-Verenigd Koninkrijk-correspondent Tim de Wit praat ons bij. * Splinter Chabot volgt de renovatie van het Binnenhof en brengt iedere drie maanden een update in 'Ondertussen aan de Hofvijver'. Te gast: Splinter Chabot en rijksbouwmeester Floris Alkemade. * 'The Lion Sleeps Tonight' is na 60 jaar nog steeds een begrip in de muziekwereld. Wat is het geheim achter de monsterhit? Te gast: Michiel Veenstra en One'sy Muller. * Mohamedou Ould Slahi belandde in de beruchte gevangenis Guantanamo Bay. Hoe wist hij zijn leven weer op te pakken? Te gast: Mohamedou Ould Slahi en Guy Weizman.
Wat zijn de kansen en valkuilen van het nieuwe kabinet-Rutte IV? Eindelijk was daar de witte rook: het nieuwe kabinet onder leiding van Mark Rutte is rond. Journalist Liesbeth Staats en politicoloog Julia Wouters nemen het door. * We halen herinneringen op aan de laatst verreden Elfstedentocht, die van 1997. Te gast zijn journalist van het AD Wessel Penning, Martha Jongeling en Rob Bitterlich. * Wordt 2022 het jaar van de culturele sector en vol sportoverwinningen? We praten erover met kunsthistoricus Cathelijne Blok, Olympisch kampioen 1500 meter, Mark Tuitert en sportjournalist van het AD Sjoerd Mossou.
Het jaar 2021: we blikken terug met de meest iconische foto's! Het einde van 2021 nadert en dat betekent dat we létterlijk terugblikken op het afgelopen jaar. In de laatste M van dít jaar, nemen onze gasten hun meest iconische foto mee. Want een foto zegt zoveel meer... Wat is volgens onze gasten dé foto van het jaar en welke verhalen schuilen er achter deze iconische beelden? We bespreken het met Hans Klok, Henk Spaan, Laila Frank, Emmely de Wilt, Jan Meeus, Bram Douwes, Sinan Can en Cathelijne Blok. Ook doet Babs Gons een ode aan de tijd met spoken word. En sluiten we het jaar muzikaal af met Anneke van Giersbergen.
Grote zorgen in Engeland: omikron-variant stijgt, Boris Johnson aangeschoten wild. We praten erover met oud Verenigd Koninkrijk-correspondent Tim de Wit. * Felle reacties op coalitieakkoord, politiek journalist Rik Rutten praat ons bij. * Arnon Grunberg wint P.C. Hooft-prijs, de belangrijkste oeuvreprijs voor literatuur in Nederland. * Lale Gül over hoe haar debuutroman haar leven veranderde.
Aangifte van seksueel misbruik tegen Marco Borsato. Natacha Harlequin praat ons bij. * Waarschijnlijk de laatste van Hugo de Jonge: de persconferentie van vanavond. * Suzan & Freek zingen ons door de donkere dagen.
Een voorzetje voor Mark Rutte: M's schaduwkabinet. We praten erover met columnist Hasna El Maroudi, kunsthistoricus Wieteke van Zeil, journalist/ econoom Marcia Luyten en journalist Jeroen Smit. * Terugblikken op een roerig jaar met vier nieuwkomers in de Tweede Kamer. Lisa van Ginneken van D66, Kati Piri van de PvdA, Don Ceder van de ChristenUnie en Derk Boswijk van het CDA schuiven aan om terug te blikken op een roerig politiek jaar in de Kamer. * Cabaretier Thjum Arts deelt zijn visie op dit politieke jaar.
Planktonium: een film die een kijkje geeft in de geheimzinnige wereld van plankton. Filmmaker en fotograaf Jan van IJken is te gast. Weer een groot schandaal rondom Boris Johnson, wat is er aan de hand? We bespreken de situatie met oud Verenigd Koninkrijk-correspondent Hieke Jippes. * Onrust in de cultuursector over de miljoenen die de staat neerlegt voor De Vaandeldrager. Aan tafel: kunsthistoricus en cultuurredacteur van De Volkskrant, Wieteke van Zeil. * Discotheek RoXY, wat maakte deze plek zo speciaal? Huisfotograaf Cleo Campert maakte een boek van al haar foto's. Zij en programmamaker Andrea van Pol en dj Joost van Bellen zijn te gast.
Misdaadjournalist Pieter Huyberechts schreef een boek over student Sanda Dia, die overleed tijdens een ontgroening. * Kan de nieuwe versie van de film West Side Story tippen aan de oude? Regisseur Steven Spielberg maakte een remake van West Side Story. Musical-expert Maurice Wijnen en Radio 4-presentator Jet Berkhout bespreken de muziek uit deze film. * Het draaiorgel verdwijnt uit het Nederlandse straatbeeld. Rinaldo Roos is orgeldraaier en wil het draaiorgel het liefst nog generaties lang doorgeven. * Son Mieux met nieuw album. De Haagse band heeft een nieuw album: The Mustard Seed.
It's the most wonderful time of the year: van kerstklassiekers tot nieuwe kerstmuziek. Te gast: zangeres Blackbird en het Nederlandse popduo Clean Pete, beiden brachten dit jaar nieuwe kerstnummers uit, en radio-dj Emmely de Wilt. * Docu 'De Bellers' toont de band tussen artsen en familieleden van coronapatiënten op de IC. Aan tafel: Moniek, die haar vader verloor aan corona en de artsen Deirdre Thöne-Passchier en Monique Steegers, of te wel: 'De Bellers'. * Misdaadjournalist Jan Meeus over een heftige week in de rechtszaal. * Prinses Amalia wordt 18 jaar, hoe gaat haar koninklijke portret eruit zien? Te gast: Paul Rem en Martine Gosselink.
M's Pakjesregen: wie verdient er dit jaar extra aandacht van de Sint? Met nog twee avonden te gaan tot pakjesavond, maken we alvast een klein begin. Alles komt voorbij via M's Rode Mijter! En natuurlijk kan de goedheiligman zelf niet ontbreken...
Geen Peng Shuai, geen toernooien. De Chinese tennisster Peng Shuai is nog altijd spoorloos nadat ze voormalig vicepremier Zhang Gaoli beschuldigde van seksueel misbruik. Daarop heeft de internationale vrouwentennisbond WTA besloten alle komende toernooien in China te schrappen. We bespreken de situatie met tenniscommentator Marcella Mesker. * Debatteren tot middernacht: hoe gaat het verder met de coronamaatregelen? Aan tafel zitten politiek verslaggever Bram Douwes en columnist Marcia Luyten. * De bekendmaking van de 3voor12 Song van het Jaar. * We vieren de 75e verjaardag van oud-wielrenner Joop Zoetemelk! Hij is te gast.
Wat weten we nu echt over de dood van Hitler? * Abortus is al vijftig jaar legaal in Amerika, nu dreigt in sommige staten een verbod. * Van een moeilijke jeugd naar graffitikunstenaar en cryptomiljonair. Het verhaal van JDL. * Morgen is het zover: Angela Merkel stopt als Bondskanselier.
Joséphine Baker krijgt als eerste zwarte vrouw een ereplaats in het Panthéon, wie was deze vrouw? Aan tafel: Frankrijkkenner Stefan de Vries, zangeres Denise Jannah en Astrid Sy, presentator van Andere Tijden. * Wat gaan burgemeesters doen tegen tweedeling in steden? Te gast: Burgemeester van Dordrecht en lid van dat Veiligheidsberaad, Wouter Kolff en burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve. * Anton Geesink schreef 60 jaar geleden geschiedenis als wereldkampioen judo. Bij ons: Judotrainer Cor van der Geest en de broer van Anton Geesink, Gerard. * Zoveel mensen, zoveel neuzen: Een reis door de tijd van de neus. Met kunsthistorica Caro Verbeek.
We blikken vooruit: wie o wie wint de prestigieuze voetbalprijs de Ballon d'Or? Te gast: Henk Spaan en Suse van Kleef. * Rechtszaak 'meisjesronselaar' Ghislaine Maxwell: wat hangt haar boven het hoofd? Aan tafel: Laila Frank die ons alles uitlegt over deze rechtszaak. * De zoveelste ruzie tussen Britse monarchie en de pers, waarom? Aan tafel: oud VK-correspondent Vanessa Lamsvelt. * Nieuwe steunpakketten, maar veel ondernemers vallen buiten de boot. Te gast: journalist Marijn de Vries. * Gynaecoloog Sam Schoenmakers over de invloed van corona op het ongeboren kind. * We vieren de overwinning van Thjum Arts, de grote winnaar van Cameretten!
We praten aan tafel verder over de persconferentie van vanavond. Direct na de persconferentie schuiven arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans, Volkskrant-columnist Marcia Luyten en hoogleraar filosofie Jeroen de Ridder aan. En Noraly Beyer komt een mooi, hoopgevend verhaal voordragen.
Een vuist tegen vrouwengeweld: 'We moeten de stilte doorbreken'. Tijdens de internationale campagne tegen vrouwengeweld is de hele uitzending gewijd aan dit groeiende probleem. De pandemie laat een toename van huiselijk geweld zien. Aan tafel zitten slachtoffers, nabestaanden en ervaringsdeskundigen. Ook Olcay Gulsen, zangeres Karsu en actrice Nazmiye Oral spreken zich uit.
Vijftig jaar na zijn dood een nieuw boek over Godfried Bomans. Niemand minder dan Joost Prinsen bracht het werk van de schrijver samen in het boek In alle ernst en hij is te gast. * Gala van de Wetenschap: gaan gezond verstand en de wetenschap hand in hand? Aan tafel: de gastcurator van dit jaar Spinvis, wetenschapsfilosoof Jeroen de Ridder en wetenschapsjournalist Laura Bergshoef. * Een nieuwe huisband bij M, wie treedt in de voetsporen van The Vices? * Rellen in Rotterdam: wie zijn die relschoppers? Het afgelopen weekend verliep onrustig in verschillende steden. Te gast: Jan Struijs, Fleur Jongepier en Ismaïl Aghzanay.
De internationale jazzster Gregory Porter: vanavond live bij M. * Van illegaal op straat naar salonfähig in het Groninger Museum: de kunst van JR. Kunstenaar Jasper Krabbé ging alvast voor ons kijken en bespreekt zijn persoonlijke favorieten bij ons aan tafel. * De Tilburgse kermis is een icoon armer: 'luchtbuks' Ria is overleden op 101-jarige leeftijd. Ria's neef Kees Zoontjens schuift aan samen met fotograaf Joep Eijkens, die een boek maakte met foto's van Ria. * Het grootste muzieknieuws van het jaar: Adele brengt na zes jaar een nieuw album uit. Aan tafel zitten zangeres Shary-An Nivillac en radiopresentatrice Emmely de Wilt.
Undercoveragenten in gevaar: wat moet er gebeuren om ze beter te begeleiden? We bespreken het met misdaadjournalist Koen Voskuil en voorzitter van de politievakbond ACP Gerrit van de Kamp. * Door oorlogtrauma's was Oeke Hoogendijks moeder aan huis gekluisterd. In de nieuwe film Housewitz volgt documentairemaker Oeke Hoogendijk vijftien jaar lang haar eigen moeder, Lous. * Singer-songwriter Rufus Wainwright gaat voor de tweede keer op tour met Amsterdam Sinfonietta. Hij treedt op.
Bekendmaking NS-Publieksprijs. De genomineerden van dit jaar zijn: Johan Derksen (Derksen), Lale Gül (Ik ga leven), Maike Meijer (Wen er maar aan), Kees Hulst voor Hendrik Groen (Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar), Saskia Noort (Bonuskind), Martien Meiland (Martien) en de onlangs overleden Ruud ten Wolde, die het prachtige boek 'Ziek gelukkig' schreef. Zijn vriend en zijn moeder zijn aanwezig. * Komt er gratis kinderopvang in Nederland? Dit staat in het uitgelekte concept-regeerakkoord. We bespreken het met politiek journalist van NRC Rik Rutten en journalist Liesbeth Staats.
Politiek Den Haag debatteert over nieuwe coronamaatregelen. Wat is de stand van zaken? * Het allesbeslissende WK-kwalificatieduel. Wint Oranje van Noorwegen? * Het nieuwe boek over prinses Amalia. Wat komen we over haar te weten?
De bekroonde docu 'Shadow Game' volgt vluchtende jongeren, waaronder Mohammed. Makers Eefje Blankevoort en Els van Driel laten je kennismaken met negen minderjarige jongens die naar Europa vluchten voor een veilig bestaan. * Alex Blanchard over zijn bokscarrière, een turbulente jeugd en foute vrienden. * De jongerenpartijen van de coalitie over de mogelijke 2G-maatregelen. We bespreken de eventuele 2G-maatregelen met de politieke jongerenpartijen van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. * Is de klimaatonderhandelaar van de EU, Frans Timmermans, tevreden met de uitkomst? We spreken hem via een live-verbinding.
Gaan we drie weken in gedeeltelijke lockdown? Na de persconferentie bespreken we de uitkomst. Te gast: filosoof Fleur Jongepier en politiek duiders Guus Valk en Bram Douwes. * De verhalen van Toon Tellegen door Noraly Beyer.
Volle ic's, veel besmettingen en een zorginfact in Limburg: hoe bezorgd moeten we zijn? Te gast: Nilüfer Gündogan en Kustaw Bessems. * Tony Scott had groot succes, maar is bij het grote publiek niet meer bekend. Hoe kan dat? Te gast: Tony Scott, Henry Schut, Allstar Fresh en Brainpower. * Kamervoorzitter Vera Bergkamp over antisemitisme en fascisme.
Wat hebben we geleerd over corona in het afgelopen jaar? We bespreken het met OMT-lid en hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss, kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning en schrijver Bas Heijne. * Tijd om de strijd met eenzaamheid onder jongeren aan te gaan. We bespreken het met demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis. * Het magische muziekjaar 1971: let's talk about soul! Leo Blokhuis en Glen Faria nemen ons mee. * Ivan, Charmaine en Elvis E. voorzien ons van soulklassiekers.
Tijd voor het zwaarste politieke middel: de parlementaire enquête. We bespreken het met Sven Kockelmann, Jan Kleinnijenhuis en SP-kamerlid Renske Leijten. * Geen Ahoy vol publiek, maar wél het Songfestival in het verschiet. Te gast de twee presentatoren Nikkie de Jager en Chantal Janzen. * De boreale bossen: essentieel in de strijd tegen klimaatverandering. Journalist Jelle Brandt Corstius en fotograaf Jeroen Toirkens over hun boek én een tentoonstelling: Borealis - Life in the Woods. * Hoe gaat Nederland eruitzien met de SP aan het roer? Te gast is lijsttrekker Lilian Marijnissen. * Douwe Bob speelt de breakup-song: 'Was It Just Me'.
Lilian Marijnissen, Esther Ouwehand, Lilianne Ploumen en Sigrid Kaag over vrouwelijke rolmodellen. Van de negen grootste partijen in Nederland, hebben er nu voor het eerst vier partijen een vrouwelijke lijsttrekker. * Epke Zonderland 'The Flying Doctor' maakt zich klaar voor de Olympische Spelen. Turner Epke Zonderland zou oud-sporter en fulltime sportarts in opleiding moeten zijn. Maar de coronacrisis verpeste alles. Hij bereidt zich nog altijd voor op zijn vierde en laatste Olympische Spelen en werkt als arts in een verpleeghuis. * Lucas Hamming primeurt nieuwe single Move Like This. Singer-songwriter Lucas Hamming zingt zijn nieuwe single.
Tweede afzettingsprocedure tegen Trump van start. We bespreken de laatste ontwikkelingen met Twan Huys. * We blikken terug op wereldgeschiedenis: het eerste homohuwelijk. We bespreken het met Job Cohen, Boris Dittrich en twee stellen die dit jaar hun 20-jarig jubileum vieren: Gert Kasteel & Dolf Pasker en Lin & Martha McDevitt-Pugh. * In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen ontvangen we de lijsttrekkers. Vanavond Wopke Hoekstra van het CDA. Wat wil de partij, onder zijn leiding, gaan veranderen?
De ultieme mix van sport en showbizz: De jaarlijkse Super Bowl. Samen met de grootste fans blikken we vooruit. Wie gaat de finale winnen? Wat is toch de magie van dit sportevenement? Samen met Edson da Graça duiken we in de rijke, muzikale geschiedenis die het sportevenement kent. Glennis Grace en Yori Swart kijken uit naar de finale en treden op. * Durven kwetsbaren straks nog wel te stemmen? De verkiezingen gaan door, zei minister Kajsa Ollongren vorige week bij ons in de uitzending. Maar is dat eigenlijk wel verstandig? We praten met Volkskrant-columnist Kustaw Bessems, politiek verslaggever van NRC Lamyae Aharouay en schrijver Bas Heijne.
Komt er een speciale gezant voor het vaccinatiebeleid? Volkskrantcolumnist Sheila Sitalsing, Avinash Bhikhie, parlementair verslaggever van Nu.nl en PVV-Kamerlid Fleur Agema zijn te gast. * Pianiste Annelie brengt wintersferen met haar nummer '17'. * De spanningen in politiek-Amerika lopen (alweer!) hoog op. We bespreken de laatste ontwikkelingen met Twan Huys. * Winter in aantocht; tijd voor sneeuw- en ijspret! Te gast zijn de voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden Wiebe Wieling, cultuurhistoricus Herman Pleij en de hoofdconservator van het Teylers Museum, Terry van Druten.
Demonstraties en internationale veroordeling over vonnis Navalny. Voormalig Rusland-correspondent Jelle Brandt Corstius praat ons bij over de ontwikkelingen en Derk Sauer heeft het laatste nieuws vanuit Moskou. * De wetenschappelijke doorbraken die wij gemist hebben. Amber Kortzorg en Anna Gimbrère duiken in de hoogtepunten van de wetenschap uit 2020. * Datalek GGD: Had De Jonge dit moeten zien aankomen? We praten met politiek duider en journalist Sven Kockelmann. * Vaccinatiebeleid: Waar blijft het licht aan het einde van de tunnel? We praten met microbioloog Rosanne Hertzberger en vanuit Engeland arts en ziekenhuisdirecteur Marcel Levi.
Hoe gaat Sigrid Kaag de stemmen binnenhalen? * Het belang van een open gesprek over seksueel geweld. Te gast: Susanne en Hanneke. * Een hobbelige weg naar de persconferentie... Wat nu? Te gast: Columnist van de Volkskrant Kustaw Bessems, politiek verslaggever Lamyae Aharouay en onderzoeksjournalist Willem Feenstra. * Poch-onderzoek; wat is de link met het Koningshuis? Wij praten hierover met NRC-journalist Marcel Haenen en verslaggever voor het Koningshuis Sandra Schuurhof.
We blikken terug op het magische muziekjaar 1971! Samen met Leo Blokhuis en Jamai Loman duiken we de geschiedenis in. * Het regent straks optredens met nummers uit de jaren zeventig! Ricky Koole, Bertolf en Stephanie Struijk zingen nummers van Carole King, Joni Mitchell en James Taylor. * Druk op De Jonge neemt toe, maar Rutte lijkt ongeschonden. We bespreken het met kinderarts en OMT-lid Károly Illy, Tweede Kamerlid van de PvdA Attje Kuiken en Volkskrant columnist Kustaw Bessems.
Derde seizoen van hitserie Mocro Maffia morgen van start. Een deel van de cast: Bilal Wahib, Robert de Hoog, Iliass Ojja, Walid Benmbarek, Marouane Meftah en Zineb Fallouk, is te gast * Laura Jansen deelt ervaringen op Lesbos met het nummer 'The Island'. * GGD-lek: wat kunnen kwaadwillenden doen met deze gegevens? We bespreken het met journalist van de Volkskrant, Huib Modderkolk. * Lukt het Jesse Klaver om 'links' uit het diepe dal te halen?
Danny Ghosen aangehouden tijdens draaien voor Danny's Wereld. * De eerste week van Joe Biden als president; hoe is het gegaan? We bespreken het met Amerikakenner Twan Huys. * Het ijzingwekkende verhaal van de opstand in vernietigingskamp Sobibor. Jetje Manheim en Piet de Blaauw schuiven aan. * Guus Valk met het laatste nieuws uit politiek Den Haag. * De verkiezingen gaan door, maar in welke vorm? Demissionair vicepremier Kajsa Ollongren is te gast.
Drie dagen rellen op rij: kan de politie het bijbenen? We bespreken het laatste nieuws met politiechef Oost Nederland Pim Miltenburg, terrorismedeskundige Jelle van Buuren, politiek duider Sven Kockelmann en schrijver Bas Heijne. * Vaccinatiebeleid op de schop, hoe staan we ervoor? Voorzitter Landelijk Overleg Infectiebestrijding Anja Schreijer en wetenschapsjournalist en medisch bioloog Jop de Vrieze zijn te gast. * Een 'vruchtbaar jaar' voor de verkiezingsconference. Cabaretier Freek de Jonge speelt zijn zesde verkiezingsconference vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Een ode aan de 'doorzaagtruc' met illusionist Hans Klok. * Welke koers moet ons land varen volgens Gert-Jan Segers? * Ellen Deckwitz draagt gedicht voor over anders durven zijn. * De avondklok komt, maar dan wel vanaf negen uur. We bespreken de avondklok en de rest van het debat met politiek redacteur van het NRC Rik Rutten en columnnist van de Volkskrant Kustaw Bessems. * De psychologische gevolgen van de ingrijpende coronamaatregelen. Te gast: Kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma en Andrea Evers: gezondheidspsycholoog en lid van de RIVM Corona Gedragsunit.
Jeugdherinneringen aan een 'liefdesoorlog' met Frénk van der Linden. Vijftig jaar geleden gingen zijn ouders met veel strijd uit elkaar. Journalist Frénk van der Linden schreef, na hun dood, brieven aan zijn beide ouders. * Hoe gaat de inauguratie van Joe Biden eruitzien? We bespreken de laatste ontwikkelingen met Twan Huys.
Hoe gaat de inauguratie van Joe Biden eruitzien? We bespreken de laatste ontwikkelingen met Twan Huys.* De Partij van de Arbeid is er uit; de opvolger van Lodewijk Asscher is Lilianne Ploumen. De éérste vrouwelijke lijsttrekker van de PvdA; werd het tijd? Wij praten hier straks over met voormalig PvdA-adviseur Julia Wouters, oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en columnist Kustaw Bessems. * Tijd voor erkenning van drie Elfstedentochtwinnaressen! Te gast zijn Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn en Klasina Seinstra.
Ivan Peroti met George Michael's 'Praying For Time'! * Demissionair ministers Kaag en Schouten reageren op val kabinet. * Einde Rutte III, gedupeerden Renate, Orlando en Derya schuiven aan. * Het kabinet treedt af, we bespreken de politieke gevolgen en de laatste ontwikkelingen met journalisten Lamyae Aharouay, Kustaw Bessems en Sven Kockelmann.
Te gast: Nick & Simon. Zij brengen een nieuwe single uit in de stijl van hun helden Simon & Garfunkel: 'Jarenlange Maanden'. * Uniek in de geschiedenis: Een tweede impeachment tegen Trump. We bespreken de stand van zaken met Twan Huys. * Is de tijd van politieke daden in de toeslagenaffaire gekomen? We bespreken het met politiek journalisten Sven Kockelmann en Guus Valk en SP-Kamerlid en lid van de ondervragingscommissie Renske Leijten. * Dagboek van een krankzinnig jaar: de beste columns van Sheila Sitalsing. Ze schuift bij ons aan.
Verlenging van de harde lockdown; wat staat ons te wachten? Na de persconferentie praten we verder met de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers, journalist en presentator Sven Kockelmann, wethouder Onderwijs in Amsterdam Marjolein Moorman en hoofdeconoom ING Nederland, Marieke Blom. * HAEVN met hun nieuwe single 'Throw Me A Line'.
Bioscoopfilm 'De Dirigent' beleeft succes in het buitenland. Te gast: Regisseur Maria Peters en hoofdrolspelers Gijs Scholten van Aschat en Christianne de Bruijn. * Hanna Nijenhuis verliest haar zicht, maar niet haar dromen. Van de ene op de andere dag begon Hanna Nijenhuis haar zicht te verliezen. Ze bleek de zeldzame, erfelijke ziekte van Leber te hebben. Te gast: Hanna Nijenhuis en Hans Nijenhuis. * De macht van sociale media en de druk op de democratie in de VS. Te gast: Twan Huys, Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Huib Modderkolk.
De bestorming van het Capitool: het laatste nieuws en de gevolgen. We bespreken de laatste ontwikkelingen met Amerikakenner Twan Huys, rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen en Trump-kenner Raymond Mens. * De verdeelde VS; hoe bestrijden we extremisme? Wij praten erover met terrorisme-expert Beatrice de Graaf, programmaker Andrew Makkinga en journalist Geert Mak. * Roerige tijden voor Asscher, hoe staat hij in de verkiezingsstrijd? In aanloop naar de verkiezingen ontvangen we de lijsttrekkers, met vandaag als eerste: PvdA-voorman Lodewijk Asscher. * David Bowie's 'This Is Not America', nu toepasselijker dan ooit. Sven Ratzke met band speelt het nummer.
Nieuwe single You Are Not Alone van Krezip. * Nieuwe Boeren: terug naar de basis met Anita Witzier. Anita Witzier schuift aan met twee van de deelnemers: Claire en Jethro. * De spanningen in Washington lopen (alweer!) hoog op. Met Amerika-kenner Twan Huys bespreken we de ontwikkelingen. * De eerste Nederlandse vaccinaties: het is eindelijk gebeurd! Ic-verpleegkundige Rowan Marijnissen van het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis in Tilburg kreeg vandaag haar eerste prik. * Belanden we na de pandemie opnieuw in de roaring twenties? Hoe zagen de jaren na de crisis er in de vorige eeuw uit? Welke parallellen zien we? Te gast hoogleraar Herman Pleij.
Hoop en perspectief; tijd voor de eerste vaccinaties in Nederland * De vaccinatie stand-up van cabaretier Andries Tunru * Vijftig kaarsjes voor radioprogramma Adres Onbekend! * M's Bedtime Stories; het lijstje met dé Nederlandse heldinnen! Honderd verhalen over vrouwelijke rolmodellen.
Donald Trump houdt voet bij stuk en strijdt voor een tweede termijn. Te gast: Twan Huys. * De wereldhit van de Rolling Stones: 'Start me Up'. Tim Akkerman speelt samen met Her Majesty dit nummer om 2021 goed in te luiden! * De Veerkracht van Volendam; twintig jaar na de brand. Aan tafel Linda Jonk, één van de jongeren die in het café aan de bar zat die avond, barman René Schilder en bedrijfsleider John Veerman. * Geen rustige start van 2021 in politiek Den Haag. Onze politiek duider Sven Kockelmann, politiek journalist bij het NRC Rik Rutten en econoom Marieke Blom praten ons bij.
De finale van M's Pakjesregen met onze M-bassadeurs! * Dé kerstklassieker van Paul McCartney: 'Wonderful Christmastime'. De heren van Her Majesty spelen voor de laatste keer dit jaar een kerstklassieker, dit keer samen met Blaudzun. * De laatste hoogtepunten van 2020 in M's Happy New Year! Te gast: Marc-Marie Huijbregts, Natacha Harlequin en Jamai Loman. * 'Zie alle mensen'; een lezing over acceptatie en polarisatie. Te gast: Gert-Jan Segers en Tim Hofman.
De bevindingen in de Toeslagenaffaire: 'Ongekend Onrecht'. Journalist Sven Kockelmann en politiek verslaggever bij de NOS Wilma Borgman zijn te gast. * Het bizarre jaar vastgelegd in documentaire over coronacrisis. Hugo Borst en Rutger Bregman blikken terug op het coronajaar. * Liefdesverhaal tussen Connie Palmen en Ischa Meijer verfilmd. Te gast zijn acteurs Ramsey Nasr, Wende Snijders en regisseur Michiel van Erp. * Terug naar 1984 met het nummer 'Last Christmas'. Om vast in de kerststemming te komen zijn de heren van Her Majesty de hele week te gast en spelen ze voor ons heerlijke kerstklassiekers. Vandaag samen met Judy Blank. *
Scholen vijf weken dicht, tijd voor M's Kinderpanel. We praten met Wail, Selma, Noeh, Lo Fé, David en Aida. * Santa Claus Is Coming To Town! Om toch een beetje in de kerststemming te komen, treden Sarah-Jane en Her Majesty op met Santa Claus Is Coming To Town! * Welke lichtpuntjes nemen Sinan Can, Astrid Kersseboom en Nicolaas Veul mee naar 2021? * Roxane van Iperen over Kathinka Rebling. Wat maakte Kathinka Rebling zo'n bijzondere vrouw?
Terug naar de kerstdagen van 1961: 'This Christmas Song'! Te gast: Her Majesty en Ruben Hein. * Een pittige lockdown voor de deur; wat staat ons te wachten? Te gast: fractieleider van GroenLinks Jesse Klaver, oud-politicus van de VVD Neelie Kroes, columnist Kustaw Bessems, journalist Sven Kockelmann en econoom Nora Neuteboom. * Dominee Gremdaat spreekt ons moed in.
De Slag om de Schelde; de cruciale veldslag wordt verfilmd. Hoofdrolspelers Gijs Blom en Susan Radder schuiven aan, samen met cultuurhistoricus Herman Pleij. * Chazia Mourali in de voetsporen van componist Giacomo Puccini. Zowel moeder Chazia als dochter Jasmijn zijn enorme operaliefhebbers en vertellen ons hier alles over. * Francesca Pusceddu en Peter Nilsson van de Dutch National Opera Academy spelen de operaklassieker 'Quando m'en vo' uit La Bohème. * Weer een turbulente week in politiek Den Haag. We bespreken dit met columnist voor de Volkskrant Kustaw Bessems en journalist Sven Kockelmann.
Hoe zal president Trump straks herinnerd worden? We praten hierover met Amerika-deskundigen Simone Tukker van EenVandaag en Raymond Mens. * Kerstliefhebbers opgelet; dit kerstfestijn wil je niet missen! Trijntje Oosterhuis speelt met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw drie kerstklassiekers, samen met Candy Dulfer, Jeangu Macrooy en Alain Clark. En we praten over dat ontzettende kerstgevoel in met name de ouderwetse kerstklappers! * Voetbalwereld dit weekend in teken van homoseksualiteit. Te gast zijn Mike Gerritsen en sportjournalist Thijs Smeenk, die voor de John Blankestein Foundation voorlichting geeft over dit onderwerp.
'Koning van de Priemgetallen' Willem Bouman maakt zich zorgen om ons rekenniveau * De positieve hoogtepunten van 2020 met M's Happy New Year! Te gast zanger Jan Dulles, radio-dj Angelique Houtveen en schrijver Alex Boogers * Jingle All The Way met een optreden van de 3JS * Een nieuw steunpakket en een scherp corona-debat. We bespreken de nieuwe steunmaatregelen met hoofdeconoom van ING Marieke Blom en polsen de Haagse stemming met chef politiek van NRC Guus Valk en politiek journalist Sven Kockelmann.
Een hardnekkige tweede coronagolf; sombere feestdagen voor de boeg? Na de persconferentie praten we met de partijleider van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, columnist van de Volkskrant Kustaw Bessems, presentator Sven Kockelmann en hoofdeconoom ING Marieke Blom. * Een ode aan John Lennon door Her Majesty. Beatles-fans over de hele wereld staan vandaag stil bij de sterfdag van John Lennon, veertig jaar geleden. Her Majesty speelt een van de mooiste kerstliedjes ooit geschreven: Happy Xmas (War Is Over) van John Lennon.
Zó wordt er kerst gevierd bij de familie Koning. De broers Martijn, Laurens, Alexander en Robert vertellen hoe kerst in huize Koning eruit ziet. * De Brexit-spanning stijgt... Hoe staat het ervoor? We bespreken het met Brexit-verslaggever Vanessa Lamsvelt, voormalig minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en hoofdeconoom van ING Marieke Blom. * Dit zijn (wellicht!) de nieuwe gezichten in politiek Den Haag. Te gast: Habtamu de Hoop (nummer 10, PvdA), Senna Maatoug (nummer 5, GroenLinks), Harmen Krul (nummer 20, CDA) en Queeny Rajkowski (nummer 13, VVD).
'T (H)eerlijk avondje is (bijna) gekomen! Samen met Marc-Marie Huijbregts, Hanneke Groenteman en Stefano Keizers blikken we terug op hun jonge 'Sinterklaas'- jaren. * M's Pakjesregen: een avond vol verrassingen met onze M-bassadeurs! 2020 gaat niet de boeken in als het meest vrolijke jaar uit onze geschiedenis. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar óók voor kinderen in het land. Voor sommige kinderen was het zelfs een enorm rotjaar. Daarom hebben we hulp ingeschakeld van onze eigen M-bassadeurs om leeftijdsgenoten een oppepper te geven. Het belooft een avond vol verrassingen te worden met bijzondere gasten!
Tijd voor Nederlandse heldinnen met M's Bedtime Stories. Te gast zijn Gerdi Verbeet, Anita Witzier en Ajouad El Miloudi. * De iconische gangsterfilm Goodfellas bestaat 30 jaar. En speciaal voor het jubileum, verschijnt de film weer op het witte doek. Strafrechtadvocaat en filmfanaat Inez Weski schuift aan. * We blikken terug op de sportmomenten van dit bizarre jaar. Dit doen we samen met sportpresentator Henry Schut en voetbalcriticus Hugo Borst. * Michelle David & The Gospel Sessions met 'This Christmas'.
Sterballerina Igone de Jongh over haar biografie * M's mini Edison Jazz Award-show * Kan Hugo de Jonge zijn vaccinatieplannen waarmaken? We bespreken het met journalisten Sven Kockelmann en Floor Bremer en columnist Kustaw Bessems.
Wat vindt Kauthar Bouchallikht van de ophef rondom haar presentatie op de kandidatenlijst van GroenLinks? * We hebben een uitzonderlijk warme november achter de rug. Wat betekent dat? We praten hierover met Marco Verhoef, Jeroen Smit en Kauthar Bouchallikht. * Een alternatief jaaroverzicht in M's Happy New Year. Gasten: Edsilia Rombley, Lucille Werner en Maike Meijer. * Bijzonder nieuws: eerste Nederlandse film over Anne Frank. We zien de eerste beelden en praten erover met regisseur Ben Sombogaart en hoofdrolspeelsters Aiko Beemsterboer en Josephine Arendsen. * In herinnering aan Rosa Parks horen we Lean On Me, van Bill Withers.
Nieuwe serie over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. Te gast: Sarah Sylbing, Ester Gould, juf Astrid en juf Jolanda. * Wij maken de DJ's van de Top 2000 bekend! Straks halen wij, voor één avond, het Top 2000 Café naar de studio. Én maken we bekend welke dj's de Top 2000 mogen presenteren. * You'll Never Walk Alone, met Her Majesty. * Wat kan de politiek doen tegen kansenongelijkheid? Te gast: Sven Kockelmann, Marjolein Moorman en Sander Heijne.
De ogen zijn gericht op hét vaccin: waar staan we nu? Te gast: Medisch bioloog en wetenschapsjournalist Jop de Vrieze, Everhard Hofstra van de GGD en Ton de Boer, voorzitter van het college ter beoordeling van geneesmiddelen. * De Berlijnse aantrekkingskracht. Wat lokt artiesten naar die stad? Leo Blokhuis, Ad Visser en Sven Ratzke bespreken het. * Her Majesty speelt 'One' van U2, 'Lust for life' van Iggy Pop én Edgar Koelemeijer zingt onder begeleiding van de band 'Heroes' van Bowie. * Kerst in het nieuwe normaal? Zó doe je dat! Met Janny van der Heijden, Roué Verveer en Cécile Narinx bespreken we hoe we kerst vieren in het nieuwe normaal.
De keuze is reuze: wat moet hét Woord van het Jaar worden? We bespreken het met Wim Daniëls, Aaf Brandt Corstius en Ronald Snijders. * Fresku's album 'In Het Diepe' werd zijn eigen realiteit. Rapper Fresku praat ons bij én treedt op met zijn nummer Glimlach. * Is Nederland klaar om gevaccineerd te worden? Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin? En wanneer bereiken we de fameuze groepsimmuniteit? We vragen het aan arts infectieziektebestrijding Everhard Hofstra en schrijver en microbioloog Rosanne Hertzberger. * Het lijkt wel een soap rondom Forum voor Democratie. We bespreken het met Volkskrant-columnist Kustaw Bessems.
Eerbetoon aan Corrie van Gorp. Gisteravond werd bekend dat actrice en comédienne Corrie van Gorp afgelopen weekend op 78-jarige leeftijd is overleden. We blikken met Tineke Schouten, Freek de Jonge en Anne-Marie Jung terug op de gloriedagen van de actrice en op de 'gewone' Corrie. * Theo Hiddema stapt op en Trump opent deur voor Biden. We praten hierover met journalist Sven Kockelmann en Amerikakenner Twan Huys. * Connie Palmen wordt morgen 65: we blikken terug en kijken vooruit. Onze 'grande dame' van de literatuur is te gast. * Her Majesty met Phil Collins' In The Air Tonight.
Ulay Was Here; een ode aan de performancekunstenaar. Te gast: Marc-Marie Huijbregts. * Ricky Koole en Amber Gomaa met nummers van hitmachine Dolly Parton. * We vieren de (bijna) 75e verjaardag van Dolly Parton! Daarom komen we vast in de verjaardagssferen met Ricky Koole, Leon Verdonschot en Bas Heijne. * Staredown tussen EU en Groot-Brittannië: wie knippert als eerste? We bespreken het met minister voor Buitenlandse Handel Sigrid Kaag, correspondent Suse van Kleef en oud-correspondent Hieke Jippes.
Sta jij straks als eerste in de rij om het vaccin te halen? Een aanzienlijk deel van de bevolking twijfelt om zich te laten vaccineren. We bespreken dit met columnist Kustaw Bessems, econoom Marieke Blom en politiek duider Guus Valk. * Helpen breakup songs bij een gebroken hart? We hebben het over hartezeer met Roel van Velzen, Xander de Buisonjé en Domien Verschuuren. * Een duik in de schaakwereld met The Queen's Gambit. Te gast: ambassadeur van de schaaksport Nick Schilder, schaakmeester Tex de Wit en schaakgrootmeesters Anish Giri en Bianca de Jong-Muhren.
Tromgeroffel... Wie wordt de winnaar van de NS Publieksprijs 2020? Roxane van Iperen, Geert Mak, Rutger Bregman en Marco van Basten schuiven aan in de studio en ook Herman Finkers is live via het scherm van de partij. * Harde toon van Rutte richting Hongarije en Polen. Premier Rutte was gisteren tijdens het wekelijkse vragenuurtje keihard over de EU-lidstaten Hongarije en Polen. We worden bijgepraat door historicus Geert Mak, journalist Sven Kockelmann en schrijver Roxane van Iperen.
Hoe staat het er nu voor in Amerika? Twan Huys praat ons bij. * Zelf voor rechter spelen: hoe gevaarlijk is deze ontwikkeling? We bespreken het met D66-fractievoorzitter Rob Jetten, journalist Sven Kockelmann en oud-politicus Samira Bouchibti. * We ontleden hét succes van kerstklassieker Home Alone! Te gast drie Home Alone-liefhebbers: regisseur Martin Koolhoven, muzikant Thijs Boontjes en actrice Esmée van Kampen. * Hitserie The Crown: wat is fictie en wat is werkelijkheid? Wie voor ons fictie en werkelijkheid uit elkaar gaat halen is Neerlands royaltykenner Marc van der Linden.
