True
Ondernemen.TV - TV kijken via internet, de beste Ondernemen tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

02-07-2017
Andere tijden sport
Andere Tijden Sport: De verloren Tour van Hennie Kuiper

In het weekend dat de Tour de France van start gaat, gaan we terug naar één van Nederlandse meest fameuze wielrenners: Hennie Kuiper. Een geboren aanvaller, dat was Kuiper. Solo werd hij Olympisch kampioen, wereldkampioen en won hij vier grote klassiekers. Zijn palmares doet weinig onder voor dat van zijn landgenoten Zoetemelk en Janssen, met dit verschil dat op de erelijst van Kuiper één eindzege ontbreekt: die van de Tour de France. Een paar keer was Kuiper er dichtbij. De grootste kans op de eindzege had hij in 1977. Een paar dagen voor de finish in Parijs stond hij op slechts acht seconden van het geel. Wat als hij op verschillende momenten alerter was geweest? Wat als hij had geëist dat zijn ploeg voor hem zou rijden? Wat als ploegleider Peter Post hem meer vertrouwen had gegeven, zich wat minder obsessief op de dagsuccessen en op zijn oogappel Didi Thurau had gefocust? En werd eindwinnaar Bernard Thévenet bevoordeeld door de chauvinistische Franse organisatie? De Tour van 1977, de Tour die Hennie Kuiper had kunnen en misschien wel had moeten winnen.



NOS Sport De Avondetappe
NOS Sport De Avondetappe

De Tour-dag wordt afgesloten met een rechtstreekse uitzending vanaf een sfeervolle locatie in Frankrijk. Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Rob Houweling, Edwin Winkels. Henk Lubberding of Marijn de Vries schuiven aan bij Dione de Graaff, samen met andere wieler- of Frankrijkfans. Herman van der Zandt spreekt op locatie met een hoofdrolspeler (renner of ploegleider) uit het verhaal van de dag.



Tussen kunst en kitsch
Tussen Kunst en Kitsch: Diverse Musea 2

In deze laatste uitzending van dit seizoen Tussen Kunst en Kitsch taxeert expert Frank Welkenhuysen in het Markiezenhof in Bergen op Zoom een schilderij van de Joodse Kunstenares Else Berge, die uiteindelijk in Auschwitz om het leven kwam. Zij maakte dit portret van een meisje voor een haven in Kroatië. Helaas is de conditie van het doek niet goed. Hoeveel is het in deze staat waard? En Frans Leidelmeijer neemt na 26 jaar op 75-jarige leeftijd afscheid van het programma. Tijdens zijn laatste optreden in Mu.ZEE in Oostende neemt hij een tafel van Carlo Bugatti uit ca 1900 onder de loep. De tafel is een typisch voorbeeld van de Italiaanse Art Nouveau, maar is in zeer slechte staat en behoeft restauratie.



NOS Studio Sport
NOS Studio Sport

Met wedstrijdbeelden, samenvattingen, interviews en reportages van de belangrijkste sportwedstrijden en -evenementen van die dag.



Kwartslag
Kwartslag: Haroon Sheikh over Friedrich Nietzsche

Te snel tot een oordeel komen, kan een filosoof je dat afleren? Haroon Sheikh vertelt welke invloed de Duitse filosoof, dichter en filoloog Friedrich Nietzsche (1844-1900) op zijn leven heeft gehad. Volg je het juiste pad in het leven? En is het pad dat je volgt ook daadwerkelijk je eigen keuze, of wordt die beïnvloed door de buitenwereld? Oftewel, hoe weet je of je het goede pad hebt gekozen? Filosoof en onderzoeker Haroon Sheikh groeide op tussen drie religies: christendom, hindoeïsme en islam en werd mede daardoor geconfronteerd met heel veel verschillende paden die hem allemaal aanspraken. Hij zet uiteen hoe Nietzsche hem behulpzaam is bij het beantwoorden van bovenstaande vragen, die hem al van jongs af aan hebben beziggehouden.



Het Vermoeden
Het Vermoeden: René de Reuver

De scriba van de PKN, René de Reuver, is op tournee. Hij zet de kerkdeuren wagenwijd open en trekt zelf het land in. Ter voorbereiding op zijn kersverse functie wil hij sleutelfiguren in het maatschappelijk veld bezoeken en zien wat er leeft in de samenleving. Een van hen was burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De Reuver is enorm geraakt door die ontmoeting. Zelf is De Reuver ook een verbinder. Elk mens telt voor hem en daarin ziet hij een belangrijke taak voor de kerken. Tijdens zijn tournee heeft de grote betrokkenheid van mensen op de samenleving hem geraakt. En volgens De Reuver zien we dat veel te weinig in het nieuws. Een gesprek over geloof, engagement en de rol van de kerk in de samenleving.



Brugklas
Brugklas weekoverzicht

Scripted-reality jeugdserie waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school. Voor schoolgaande kinderen met herkenbare en aangrijpende verhalen.



Metterdaad
Metterdaad: Burkina Faso

Vraagt u zich weleens af waar de cashewnoten vandaan komen als u op een avond een zakje leegeet? Weet u dat u misschien in één avond wel de oogst van een hele boom eet? Er zit veel arbeid in één zakje cashewnoten en dat is mooi, want dat levert inkomsten op voor de boeren in Burkina Faso. Hella van der Wijst ziet hoe de cashewnotenboom voor inkomsten zorgt in dit door droogte geteisterde land.



De kapel
De Kapel: Zegenen doe je knielend

Zegen betekent in de Bijbel niet zozeer dat het je in alles voor de wind gaat. Het is meer een belofte dat God je nabij zal zijn. Hoe het ook met je gaat. God zegent ons graag. Zijn verlangen om ons nabij te komen is groot. Daarover vertelt ds. Paul Visser.



Wilde ganzen
Wilde Ganzen: Senegal

De regio Louga, in het noordwesten van Senegal, heeft te maken met armoede en verwoestijning door een steeds droger klimaat. Stichting Muzikale Vorming heeft eerder al samen met de lokale organisatie ANDO een irrigatiesysteem aangelegd om de oogst rendabeler te maken. De mensen van Potou, 40 km van de stad, beschikken over twee oude tractoren, maar die zijn aan vervanging toe.



Zappsport
Zappsport

Kindersportprogramma waarin alle takken van sport voorbijkomen. In het onderdeel The Battle strijden de jongens tegen de meiden in een bepaalde sport.



De wandeling
De Wandeling: Gé Reinders

Sander wandelt met de Limburgse singer-songwriter Gé Reinders, die beroemd werd met zijn hit 'Blaosmuziek'. Na het overlijden van zijn moeder doet hij een bijzondere ontdekking over haar verleden. Gé groeit op in een onderwijzersgezin in de buurt van Roermond. Hij ervaart thuis een beklemmende sfeer, die alles te maken heeft met het oorlogsverleden van zijn moeder. Na de middelbare school vlucht Gé naar Amerika, hij speelt in allerlei bandjes en voelt de vrijheid; 'een jaar lang was ik een held'. Bij terugkomst gaat hij psychologie studeren, maar een paar jaar later besluit hij om tegen de wil van zijn ouders tóch naar het conservatorium te gaan. Hij wordt muziekleraar en speelt in diverse rockbandjes. Na het overlijden van zijn moeder vindt Gé op de zolder van het ouderlijk huis een zakdoekje met daarop de namen en data geborduurd van de kampen waarin zijn moeder gevangen zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als Gé een paar jaar later met het zakdoekje als leidraad een zoektocht onderneemt naar het oorlogsverleden van zijn moeder, komt hij tot een bijzondere ontdekking: 'Mijn moeder was een verzetsheld, ik ben ongelooflijk trots op haar'. Dit jaar stond Gé voor het eerst in zijn carrière alleen op het podium. Onlangs verscheen van Gé Reinders zijn dubbel-cd 'Solo'.



De nachtzoen
De Nachtzoen: Tonnie Dieleman

Deze Zeeuwse artiest is wars van clichés. Hij zoekt zingend als Broeder Dieleman naar wat echt is, en mooi. Vannacht is dat een mens die God hoort in een koolzaadveld.