

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Jong en Hindoe, de geloofsbeleving van hindoejongeren - Alle afleveringen
Rajiv ontmoet Ranjitadevi, oprichter van het internetplatvorm HindoeDharma. Dewwret Sitaldin wil een pandit worden waar iedereen naartoe kan stappen met wat voor vraag dan ook, om het hindoeïsme door te geven aan de nieuwe generatie. Daarom is hij ook voorzitter geworden van de HSFN, de hindoestudentenvereniging. Hij nodigt Rajiv uit een workshop bij te wonen over het bidden met een mala, een gebedsketting. Rajiv gaat terug naar de Sewa Dhaam-mandir in Den Haag, de tempel waar hij vroeger met zijn ouders wekelijks kwam. Hij spreekt daar pandit Surindre Tewarie over het feit dat er steeds minder jongeren naar de mandir komen.
Steeds vaker botsen de oude en nieuwe generaties hindoestanen met elkaar. De oude generatie hecht veel waarde aan tradities en religieuze rituelen, maar jongeren vragen zich steeds meer af wat de zin daarvan is. Rajiv gaat in gesprek met verschillende hindoejongeren over hoe zij hun geloof ervaren. De oudere generatie hindoestanen is heel hecht. Iedereen kent elkaar, de cultuur en de gebruiken. En daar houden ze graag aan vast. Maar de jongere generatie wijkt daar steeds vaker van af. De jongeren zijn opgegroeid in Nederland, gaan hier naar school, gaan uit. Dat zorgt vaak voor wrijving. Ook ten aanzien van de geloofsbeleving.
Rajiv ontmoet Ranjitadevi, oprichter van het internetplatvorm HindoeDharma. 'Nieuwe spiritualiteit die indruist tegen de gevestigde religieuze orde'. Dewwret Sitaldin wil een pandit worden waar iedereen naartoe kan stappen met wat voor vraag dan ook, om het hindoeïsme door te geven aan de nieuwe generatie. Daarom is hij ook voorzitter geworden van de HSFN, de hindoestudentenvereniging. Hij nodigt Rajiv uit een workshop bij te wonen over het bidden met een mala, een gebedsketting. Rajiv gaat terug naar de Sewa Dhaam-mandir in Den Haag, de tempel waar hij vroeger met zijn ouders wekelijks kwam. Hij spreekt daar pandit Surindre Tewarie over het feit dat er steeds minder jongeren naar de mandir komen.
Steeds vaker botsen de oude en nieuwe generaties hindoestanen met elkaar. De oude generatie hecht veel waarde aan tradities en religieuze rituelen, maar jongeren vragen zich steeds meer af wat daar de zin van is. Rajiv gaat in gesprek met verschillende hindoejongeren over hoe zij hun geloof ervaren. De oudere generatie hindoestanen is heel hecht. Iedereen kent elkaar, de cultuur, de gebruiken. En daar houden ze graag aan vast. Maar de jongere generatie wijkt daar steeds vaker vanaf. De jongeren zijn opgegroeid in Nederland, gaan hier naar school, gaan uit. Dat zorgt vaak voor wrijving. Ook ten aanzien van de geloofsbeleving. Jonge hindoes willen niet alleen met hun hart geloven, maar ook met hun hoofd. Ze vragen zich steeds meer af wat de zin van de hindoeistische rituelen is.
Rajiv ontmoet Ranjitadevi, oprichter van het internetplatvorm HindoeDharma. 'Nieuwe spiritualiteit die indruist tegen de gevestigde religieuze orde'. * Dewwret Sitaldin wil een pandit worden waar iedereen naartoe kan stappen met wat voor vraag dan ook, om het hindoeïsme door te geven aan de nieuwe generatie. Daarom is hij ook voorzitter geworden van de HSFN, de hindoestudentenvereniging. Hij nodigt Rajiv uit een workshop bij te wonen over het bidden met een mala, een gebedsketting. * Rajiv gaat terug naar de Sewa Dhaam mandir in Den Haag, de tempel waar hij vroeger met zijn ouders wekelijks kwam. Hij spreekt daar pandit Surindre Tewarie over het feit dat er steeds minder jongeren naar de mandir komen.
Steeds vaker botsen de oude en nieuwe generaties hindoestanen met elkaar. De oude generatie hecht veel waarde aan tradities en religieuze rituelen, maar jongeren vragen zich steeds meer af wat daar de zin van is. Rajiv gaat in gesprek met verschillende hindoejongeren over hoe zij hun geloof ervaren. De oudere generatie hindoestanen is heel hecht. Iedereen kent elkaar, de cultuur, de gebruiken. En daar houden ze graag aan vast. Maar de jongere generatie wijkt daar steeds vaker vanaf. De jongeren zijn opgegroeid in Nederland, gaan hier naar school, gaan uit. Dat zorgt vaak voor wrijving, ook ten aanzien van de geloofsbeleving. Jonge hindoes willen niet alleen met hun hart geloven, maar ook met hun hoofd. Ze vragen zich steeds meer af wat de zin is van de hindoeistische rituelen.
