

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
Iedereen Verlicht - Alle afleveringen
Grote levensvragen komen meestal op als het leven niet meer vanzelfsprekend is. Als je ernstig ziek bent, maar ook als je vast zit in de gevangenis of als je als militair uitgezonden wordt naar een oorlogsgebied. Een geestelijk verzorger kan je helpen bij grote levensvragen. Narsingh Balwantsingh ontmoet hindoe geestelijk verzorgers Sharwin en Shrikesh, die werken bij Defensie. En hij gaat naar de gevangenis in Zutphen, waar hij een sessie bijwoont van boeddhistisch geestelijk verzorger Jacco.
Persoonlijke verhalen rond zingeving, spiritualiteit en duurzaamheid. Narsingh Balwantsingh probeert zonder oordeel achter persoonlijke drijfveren en keuzes van mensen te komen. Mensen die net als Narsingh op zoek zijn naar zingeving en geluk.
Persoonlijke verhalen rond zingeving, spiritualiteit en duurzaamheid. Narsingh Balwantsingh probeert zonder oordeel achter persoonlijke drijfveren en keuzes van mensen te komen. Mensen die net als Narsingh op zoek zijn naar zingeving en geluk.
Persoonlijke verhalen rond zingeving, spiritualiteit en duurzaamheid. Narsingh Balwantsingh probeert zonder oordeel achter persoonlijke drijfveren en keuzes van mensen te komen. Mensen die net als Narsingh op zoek zijn naar zingeving en geluk.
Hoe is het om Hindoestaans en queer te zijn? Waarom roept het zoveel emotie en schaamte op? * Voor de LHBTIQA+'er is het extra moeijlijk als je de Nederlandse en de Surinaams-Hindoestaanse cultuur moet combineren. Trishanka Smaal groeit op in een hindoeïstisch gezin in Suriname. Op 4-jarige leeftijd ontdekt ze dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. Inmiddels is het drie jaar geleden dat ze lichamelijk in transitie ging en is ze gelukkiger dan ooit. * Rapper Ravy combineert hiphop en r&b met traditionele Indiase en Surinaamse muziek. Zij komt openlijk uit voor haar lesbische identiteit.
Persoonlijke verhalen rond zingeving, spiritualiteit en duurzaamheid. Narsingh Balwantsingh probeert zonder oordeel achter persoonlijke drijfveren en keuzes van mensen te komen. Mensen die net als Narsingh op zoek zijn naar zingeving en geluk.
Narsingh is van jongs af aan vertrouwd met de Bhagavad Gita, een eeuwenoud geschrift dat door hindoes over de hele wereld wordt gelezen. Zijn moeder gaf hem ooit het eerste exemplaar. Narsingh bezoekt haar in de ashram, een klooster waar zij woont en een onthecht leven leidt. Voor Ajay Poeran en Sabita Gopi betekende de Bhagavad Gita redding en steun. Kenner Mehdi Jiwa bestudeert het boek al decennialang, geeft lezingen, schrijft boeken en heeft een podcast. Narsingh zoekt hem op in zijn centrum voor filosofie en meditatie in Egmond. Mehdi Jiwa: 'Als je de Gita leest, denk je altijd dat het over jou gaat.'
Narsingh Balwantsingh reist met zijn tuktuk door Nederland en ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en levensgeluk.
Narsingh gaat op pad met universitair docent László Sándor Chardonnens om een magisch ritueel uit te voeren. László wil zijn studenten meenemen in de wereld van de magie zoals die eeuwenlang gemeengoed was. En hij wil ze kritisch laten nadenken over magie, religie en wetenschap. Narsingh gaat ook langs bij neurowetenschapper en ballerina Marieke van Vugt, die ballet 'balsem voor lichaam en ziel' noemt.
Oud-militair Anton Nootenboom liep 3.000 km door Australië om zijn mentale gezondheid, verzwakt door de missies, op het oude niveau te brengen. Als The Barefoor Dutchman wil hij nu anderen inspireren. * Joke Plaatsman uit Amsterdam helpt mensen die op de arbeidsmarkt een beetje de weg zijn kwijtgeraakt. Zij probeert ze te leren naar hun hart te luisteren, zoals ze ook zelf heeft moeten leren. * Karishma Sanchit uit Barendrecht merkte na een periode met extreem weinig energie dat ze ondanks haar goede baan verkeerd aan het leven was. De ommekeer bracht haar nieuw perspectief. Zij helpt nu andere vrouwen om dichter bij zichzelf te komen.
Narsingh ontmoet de Indiase yogi en mysticus Sadhguru, die per motor door 27 landen reed om aandacht te vragen voor een betere bodem. Narsingh bezoekt ook Joost van Strien, de enige officiële vegan boer van Nederland. Hij gebruikt planten als meststof. We moeten anders leren denken en ook onze spirituele band met de natuur herstellen. Dat vinden ze Ii ecodorp Land van Aine in Ter Apel, waar Narsingh een ontmoeting heeft met Nati Visser.
Bij het water ontmoet Narsingh een jonge vrouw: Li An Phoa. Zij beleefde een intens spirituele ervaring op het moment dat ze in Canada water uit een rivier dronk. Sindsdien zet ze zich actief in voor schonere rivieren. Narsingh heeft een bijzondere ontmoeting met de Indiase guru Móhanji. Hij zegt: 'Ik ben wat jij vindt dat ik voor je ben.' Niet voor niets heeft hij aanhangers over de hele wereld, ook hier in Nederland. En Narsingh bezoekt Anne de Bruin-van de Graaf. Zij ervaart in de natuur iets hogers, dat haar eropuit doet trekken om in sloten, bossen en langs wegen zwerfafval op te ruimen.
Karin Bruers uit Oisterwijk brengt allerlei mensen met elkaar in contact door zitbanken van mozaïek te maken. 'Met ons is allemaal wel iets, he?' Geluksexpert Onyema Onwuka in Harlingen inspireert anderen om hun innerlijke ontwikkeling te bevorderen. Met haar geluksschip vaart ze naar Terschelling. Tanja Jadnanansing is stadsdeelvoorzitter in Amsterdam-Zuidoost. Spiritualiteit geeft haar kracht en houdt haar op de been.
Arno Reijers, soefi bij de soefitempel in Katwijk, vertelt dat het soefisme door Hazrat Inayat Khan in 1921 naar het Westen is gebracht. In de duinen kreeg hij een spirituele ervaring en noemde de plek Murad Hassil: 'wens vervuld'. In Den Haag is een soefimuseum. In Geleen staat een erkende spirituele school voor basis- en middelbaar onderwijs. Een van I(k)B(en)B(ewust)O(onderwijs)-oprichters is Jean Freer, die een pure verbinding heeft met Maria, de 'Vrouwe van alle Volkeren'. Die vroeg Jean om voor de kinderen te zorgen. Leerling Fay Kelderman zat op een gewone vrije school, maar is nu, op de spirituele school, meer op haar plek.
Koosje van der Kolk, stervensbegeleider bij het Maitreya Instituut, dat de Tibetaanse stroming van het boeddhisme naleeft, helpt mensen met het formuleren van wensen in relatie tot de dood. Holistisch ondersteuner Nienke heeft op jonge leeftijd al vaak met de dood te maken gehad. Door het besef dat je zo kunt gaan, is zij zich er extra van bewust geworden van wat heilzaam is voor haar. Edith Bruns maakt zielstekeningen van mensen, waarin boodschappen voor hen verscholen zitten die helend kunnen zijn. Dit kan inzichten geven in het hindoeïstisch concept reïncarneren.
Ondernemer en avonturier Tim Voors op Terschelling vond als verlichting een soort hyperfocus, door het managen van zijn bedrijf te combineren met het lopen van 15.000 km dwars door Amerika, Japan en Nieuw-Zeeland. * Nanja van den Broek is wereldrecordhouder freediving. 'Met één ademhaling zo lang mogelijk de diepte in, dan ben je helemaal in het 'nu'.': de kern van mindfulness.
Met een wandeling door het labyrint van drempelhoedster Carin Wennink kunnen mensen tot bezinning komen. * Kees en Barbara Visser-Roth uit Lelystad gebruiken de tzolkin, de heilige Mayakalender, voor het vinden van ieders persoonlijke levensinvulling. * Maarten Oversier uit het Drentse Roden gebruikt als therapeut 'voorouderheling' voor het oplossen van trauma's. Zelfs een nuchtere Rotterdammer als kok Herman Blijker is om.
Narsingh Balwantsingh reist met zijn tuktuk door Nederland en ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en levensgeluk.
In het Friese Bakkeveen is bloeizone Fryslân opgericht ten behoeve van een gezond en gelukkig leven voor de vergrijzende bevolking. * Rahina Hassankhan heeft door middel van de therapiesoort 'familie-opstellingen' ontdekt dat ze haar eigen en andermans trauma's kan verwerken en helen. * Biohacker Kasper van der Meulen optimaliseerde zijn leven met biologie, techniek en doe-het-zelfwetenschap. Tegenwoordig begeleidt hij top-CEO's, atleten en performers.
Atleet Thomas van der Plaetsen krijgt herhaaldelijk grote tegenslagen in zijn sportcarrière te verwerken. Met meditatie hoopt hij er bovenop te komen. De slagersdochters Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk leggen met hakmessen en weegschalen uit hoe je gelukkig wordt: Mag het een onsje meer zijn? * Doula Winny Bos begeleidt mensen spiritueel bij geboorte of dood en wil de doord 'normaler' maken.
Narsingh Balwantsingh reist met zijn tuktuk door Nederland en ontmoet mensen die op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en levensgeluk. Wat bezielt hen?
Rastafari Jeroen Kluter leeft duurzaam en maakt met zijn instrument de Mbira contact met zijn voorouders. * Ferry en Margreet staan in contact met natuurwezens die hun thuis vinden in oude stenen zoals hunebedden. * Danielle Ramsanjhal-Lala, Nederlands Kampioen 'Drakenbootrace' streed tegen haar ziekte, borstkanker, door van baan te wisselen, ayurvedisch te eten en aan yoga te doen.
Narsingh rijdt naar een wijk met aardehuizen in Olst, hij ontmoet Michel van Loon en hij reist af naar Radhedesh, een gemeenschap van spiritualiteit in de Belgische Ardennen.
Narsingh ontmoet IT-consultant, gereïncarneerd hindoepriester, yogaleraar en voodoo-priester in opleiding Roberto Uding, de moderne nomade en schrijfster Iris Schlagwein en hij beleeft een sessie schaapfulness bij schaapsherder Daniel Versteegh.
Het gedachtegoed van de Indiase spirituele leraar Jiddu Krishnamurti leeft in Ommen - na honderd jaar! - nog steeds voort. Narsingh gaat op bezoek bij de Stichting Krishnamurti Nederland. * Rijk Smitskamp helpt mensen op hun pad naar geluk, rust en vrijheid. Dat doet hij midden in de natuur, en met ijsbaden en zweetsessies.
Nikos Frangikatos was een succesvolle singer-songwriter. Hij besloot een ander verhaal te gaan vertellen. Nu geeft hij met zijn band The Wanderer intieme healingsconcerten. * Narsingh maakt kennis met wintipriesteres Marian Markelo. Winti is een Afro-Surinaamse levensbeschouwing, gebaseerd op het geloof in een opperschepper. Voor Marian is spiritualiteit de sleutel naar de vrijheid. * Lange tijd was veejay Seth Kamphuijs de droom van elk tienermeisje in Nederland. Maar hoogte- en dieptepunten in zijn leven brachten hem uiteindelijk bij een spirituele traditie uit het jodendom, die lang verborgen is gebleven: Yoga of Abraham.
Bert Poffé en zijn vrouw Kiki hebben van het 'rewilden', terug naar het jagen en verzamelen van de oermens, hun levenswijze gemaakt. * Kunstenaar, sjamaan en musicus Margareth Adama - Madama - woont in het Limburgse Maria Hoop in de gemeente Echt. Ze coacht, schrijft boeken en is ook medium. * Duurzaam ondernemer Tom van de Beek, woonachtig in de drijvende woonwijk Schoon schip, zet zich in om mensen te inspireren en praktische tips te geven voor het creëren van een betere wereld.
Frenk Meeuwsen vertelt in zijn stripboek 'Zen zonder Meester' over zijn fascinatie voor het filosofisch denken in het Verre Oosten. In dat boek gaan spiritualiteit en humor samen. * Marlies Pastoor en Inge Schultze organiseren in spiritueel centrum Herberg Het Klooster in het Groningse Kloosterburen allerlei retraites, waaronder wadlopen bij volle maan. Hiermee helpen ze los te komen van het materialisme van de moderne samenleving en het isolement als gevolg van het individualisme. * Het zijn cirkels rondom een vuur waar mannen op zoek gaan naar de man in zichzelf. Narsingh ontmoet sjamaan Jan van Dijk, die een vollemaan-mannencirkel leidt.
Sebastiaan Nederhoed, zowel militair als yogadocent, geeft op de kazerne in Stroe yogalessen. * Brenda Bood werkte ooit bij een boekingskantoor voor muzikanten, maar belandde na een reis via ashrams en deelname aan transformatieve yoga uiteindelijk op de geitenboerderij van haar familie. * Sander Oudenampsen - tegenwoordig Lp Sander Khemadhammo - is boeddhistisch monnik in de Thaise tempel in het Gelderse Afferden. Daar probeert hij een brug te slaan tussen de kleine Thaise gemeenschap en de inwoners van het dorp.
De Westfriese Janosh ontdekte de magie van geometrische graancirkels. Inmiddels inspireert hij mensen over de hele wereld met zijn meditaties: geometrische activaties. * Ria Borst helpt mensen hun spirituele kant te ontdekken via 'de spirituele winkel'. * Dwarsfluitist en componist Chris Hinze reisde door onder andere Tibet en India, op zoek naar spirituele klanken voor zijn fluit. Hij was gefascineerd door de kloosters, de monniken met hun gezangen en de Dalai Lama.
Maurice Knegtel is meester en priester in de Japanse soto-zentraditie. Deze Japanse vorm van boeddhisme ziet meditatie als middel tot verlichting. Meera Nankoe acteert, schrijft, coacht en helpt vrouwen om zichzelf te ontwikkelen door in hun kracht te gaan staan. Filosoof, docent en stoïcijns consulent Dennis de Gruijter legt uit hoe het stoïcisme toe te passen is in het hier en nu.
Wiggert Meerman bracht na een burn-out veertig dagen bij een indianenstam door. Zijn ervaringen gebruikt hij nu in lessen aan ondernemers. * Flower bike man Warren Gregory, de 'public smile generator', ontlokt in Amsterdam met zijn met bloemen versierde fietsen aan voorbijgangers een glimlach. Hij woont met zijn vrouw Michelle in een bootje op een gracht. * Wim Heusinkveld, afkomstig uit een familie van varkensboeren, noemt zich een dwarsdenker. Hij runt met zijn vrouw Ida de Maanhoeve, waar mensen naartoe komen voor meditatie en mindfulness.
Het gedachtegoed van de Indiase spirituele leraar Jiddu Krishnamurti leeft na honderd jaar in Ommen nog steeds voort. Narsingh gaat op bezoek bij de Stichting Krishnamurti Nederland. * Rijk Smitskamp helpt mensen op hun pad naar geluk, rust en vrijheid. Dat doet hij midden in de natuur, en met ijsbaden en zweetsessies.
Ramon Roelofs werd beroemd als 'happy hardcore-dj' Charly Lownoise. Hij vormde een duo met Mental Theo en samen scoorden ze vele hits, tot Ramon instortte en zenmeditatie zijn redding was. Na vele jaren zen is er een nieuw omslagpunt in zijn leven: 'enlightenment intensive', een manier om verlichting te bereiken. * Willemijn Bessem werd zich vlak nadat zij haar studie economie had afgerond, bewust van haar mediumschap. Ze schreef zelfs een boek met haar overleden vader. Ze begeleidt mensen in persoonlijke veranderingsprocessen, bemiddelt bij de communicatie binnen relaties en geeft workshops over spiritualiteit en mediumschap. * William Yang is theoloog en psycho-energetisch therapeut. Hij werkt met kankerpatiënten en praat met hen over de impact van het hebben van kanker op hun leven, nadat zij (voorlopig) genezen zijn. Hoe ga je om met de dood als je in een levensbedreigende situatie verzeild raakt? Spiritualiteit kan volgens Yang van grote waarde zijn bij het zoeken naar een antwoord op die vraag.
Nikos Frangikatos was een succesvolle singer-songwriter. Hij trad op in grote zalen als Paradiso, maar hij werd daar niet gelukkig van en besloot een ander verhaal te gaan vertellen. Nu geeft Nikos met zijn band The Wanderer intieme healingsconcerten, waar hij mensen wil raken, inspireren en bewegen. * Narsingh maakt kennis met wintipriesteres Marian Markelo. Winti is een Afro-Surinaamse levensbeschouwing, gebaseerd op het geloof in een Opperschepper. In winti worden ook de voorouders en de krachten van de natuur aanbeden. Voor Marian is spiritualiteit de sleutel naar de vrijheid. * Lange tijd was veejay Seth Kamphuijs de droom van elk tienermeisje in Nederland. Maar hoogte- en dieptepunten in zijn leven brachten hem uiteindelijk bij een spirituele traditie uit het Jodendom, die lang verborgen is gebleven: Yoga of Abraham.
Schrijver, gelukscoach en stand-upcomedian David Mangene schreef 'How to not kill yourself', waarmee hij depressie bespreekbaar wil maken. Harpiste Daniëlle van Driel verkocht haar instrument maar vond het later terug, met de magische, spirituele en zelfs helende kracht ervan. Bij bioboer Ruben, voormalig pizza- en rotimaker, spelen muziek en liefde een speciale rol. Een 'pad' van biologisch boeren dat bioboerin Judith hem gewezen heeft.
Bert Poffé en zijn vrouw Kiki hebben van het 'rewilden', terug naar het jagen en verzamelen van de oermens, hun levenswijze gemaakt. * Kunstenaar, sjamaan en musicus Margareth Adama - Madama - woont in het Limburgse Maria Hoop in de gemeente Echt. Ze coacht, schrijft boeken en is medium. * Duurzaam ondernemer Tom van de Beek, woonachtig in de drijvende woonwijk Schoonschip, zet zich in om mensen te inspireren en praktische tips te geven voor het creëren van een betere wereld.
Frenk Meeuwsen vertelt in zijn stripboek 'Zen zonder Meester' over zijn fascinatie voor het filosofisch denken in het Verre Oosten. In dat boek gaan spiritualiteit en humor samen. * Marlies Pastoor en Inge Schultze organiseren in spiritueel centrum Herberg Het Klooster in het Groningse Kloosterburen allerlei retraites, waaronder wadlopen bij volle maan. Hiermee helpen ze de deelnemers los te komen van het knellende materialisme van de moderne samenleving en het isolement als gevolg van het toegenomen individualisme. * Het zijn cirkels rondom een vuur waar mannen op zoek gaan naar de man in zichzelf. Narsingh ontmoet sjamaan Jan van Dijk, die een vollemaan mannencirkel leidt.
Sebastiaan Nederhoed, zowel militair als yogadocent, geeft op de kazerne in Stroe yogalessen. * Brenda Bood werkte ooit bij een boekingskantoor voor muzikanten, maar belandde na een reis via ashrams en deelname aan transformatieve yoga uiteindelijk op de geitenboerderij van haar familie. * Sander Oudenampsen - tegenwoordig Lp Sander Khemadhammo - is boeddhistisch monnik in de Thaise tempel in het Gelderse Afferden. Daar probeert hij een brug te slaan tussen de kleine Thaise gemeenschap en de lokale inwoners van het dorp.
Voor kunstenaar Mariëlle Videler is de natuur een belangrijke inspirator voor een nieuwe manier van voelen, waarnemen en handelen. Vogels hebben haar grote aandacht. Een jaar lang tekent ze elke dag een imaginaire vogel en maakt ze de 'birth baths'. * Prewien Pandohi-Mishre, opgeleid in de civiele techniek in Delft, raakte betrokken bij het technisch ontwerp van het nieuwe Centraal Station van Rotterdam. Maar sinds hij professioneel zanger van klassieke Indiase muziek is geworden, heeft hij het gevoel dichter bij zijn spirituele bestemming te zijn gekomen. * Karlijn Visser, medeoprichter van het onlineplatform Holistik, dat ruim 350.000 bezoekers per maand trekt, zweert bij een holistisch leven, een levensovertuiging waarbij je jezelf als onderdeel van een groter geheel ziet . Een tegenwicht tegen een wereld die steeds sneller, individualistischer en virtueler wordt en waar miljoenen mensen zich depressief en 'disconnected' voelen.
Leonie Linssen is relatiecoach. Ze helpt mensen die ingewikkelde liefdesrelaties hebben waar meerdere mensen bij betrokken zijn. Ze doet dat omdat ze zelf ook ervaring heeft met polyamorie. Dat is een levensstijl waarbij je meerdere geliefden tegelijkertijd kan hebben. * Azumi Uchitani propageert de Japanse levensfilosofie wabi-sabi. Dat staat voor het accepteren van imperfectie, waardoor je meer balans in je leven kan bereiken. * Neda Boin gelooft in de kracht van de stem. Ze helpt andere mensen om via de kracht van hun stem dichter bij zichzelf te komen. Daarbij gaat het niet om mooi kunnen zingen, maar vooral om een transformatie te bewerkstelligen.
Narsingh bezoekt de de hindoeïstische ashram in Loenen als daar op bijzondere wijze het Bakhti Festival wordt gevierd. De tempel is opgericht door oud-muziekwinkelier Gerard Brouwer 'Pudjari'. * De zes leden van het collectief Hemelse Natuur ontwerpen 'hemelse tuinen' voor opdrachtgevers, ter versterking van de band tussen mens en natuur. * Anina Storteboom en Steven Ansems geven tantraworkshops. Tantra is voor hen een levensfilosofie.
Jacqueline en Philip Fiolet, voorheen IT'ers, genezen door middel van buitenaardse wezens anderen van pijn en verdriet. * Volgens oud-salesmanager Edwin Florès kunnen we veel voedsel gewoon in het wild plukken. * Boeddhistisch monnik Hans Kloosterman was vroeger een succesvol zakenman in de modebranche, maar helpt nu, met yoga en mindfulness, bij mensen een burn-out te voorkomen.
Succesvol advocaat en vastgoedeigenaar Samuel Vermeulen groeide op in de ashram van de Bhagwan in India. Terug in Nederland werd hij door zijn ouders verwaarloosd. Op zijn zesde werd Samuel in een pleeggezin geplaatst. Hij wilde niets meer met de spiritualiteit van zijn ouders te maken hebben. Na een persoonlijke crisis hervond Samuel zich op een plek waar hij het niet verwachtte: in de ashram van de Bhagwan in India. * Margarita Rongen is al ruim vijftig jaar traditioneel heks. De heks van Appelscha wordt ze ook wel genoemd. Met haar heksenmuseum en heksenopleiding wil Margarita de meer spirituele kant van hekserij laten zien. * Neuroloog Steven Laureys doet al meer dan twintig jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijk bewustzijn. Na een persoonlijke crisis kwam meditatie op zijn pad.
Swami Gopala Krishna is een beroemdheid in India, maar ook in Nederland heeft hij volgers. Veel mensen zien hem als een personificatie van God. Als hij de Sai Baba Tempel in Onderdijk bezoekt, waar ter ere van hem een heel festival is georganiseerd, komen zijn volgelingen van heinde en ver om hem te zien. Ze hebben allemaal het gevoel dat de swami hun leven heeft veranderd. * Narsingh bezoekt in Vierhouten het Eigentijds Festival, dat voor de 25e keer plaatsvindt. Het festival biedt de bezoekers 'inspirerende voeding voor geest en ziel, die aanzet tot verandering en het bewustzijn stimuleert'. Hij neemt o.a. deel aan de workshops 'krijgskunst', 'body drum release', 'geheim minnaarschap', 'helende kracht van kruiden' en een workshop waarin dans wordt gebruikt om mensen te trainen in eigenwaarde. * De zusjes Mwanini en Ngudju Makangira hebben een populair kanaal op YouTube, waarop ze tips geven om gezond en gelukkig te leven. In hun geval heeft dat een heel bijzondere reden, want volgens de westerse medische wetenschap leiden ze allebei aan een ongeneeslijke ziekte. Maar dat is de zussen niet aan te zien. Narsingh gaat bij de meiden op bezoek, op zoek naar hun geheim.
Shaida Rehman is een van de miljoenen volgers van de Indiase Sister Shivani. Narsingh gaat met haar op pad om haar bron van inspiratie te ontmoeten. * Hoe krijg je flow in je leven? Dat is de belangrijkste vraag die Evert Heintz zichzelf en anderen stelt. Hij heeft een grote passie voor de bergsport. * Natascha Boudewijn is genezen door het bos. Ze doet aan Shinrin-yoku, Japans bosbaden en ook wel Forest Healing genoemd.
Vanuit de ASAN-Mandir (hindoetempel) in Den Haag praat Narsingh met vertegenwoordigers van de hindoegemeenschap over de ongekende crisis waarin de wereld is beland. Met Usha Doekhie, de voorzitter van de Hindoe Raad Nederland, over de vraag hoe de hindoegemeenschap omgaat met de crisis en de initiatieven van de Raad om de gemeenschap, vooral de oudere generatie, te ondersteunen. * Volgens Radj Bhondoe, yogaleraar en auteur van het boek 'Het yogische pad', biedt de crisis een kans om de wereld anders in te richten en de verstoorde band met de natuur te herstellen. Prewien Pandohi-Mishre zingt mantra's die voorspoed brengen voor mens en natuur. * Pandits (hindoepriesters) Ashvan Jajairam, Veda Bissessur en Chandra Abhelakh voeren een havan-ritueel, een vuuroffer, uit.
De hindoetempel Sri Shiv Mandir in Rotterdam is in 1980 gesticht door de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap. Behalve het jubileum wordt er ook de 'Grote Nacht van Shiva' gevierd. * Annemarie Nodelijk, die slechtziend is - rechts blind en links een kokervisus - als gevolg van een hersentumor, geeft les in non-visuele salsa: dansen, waarbij je het zien uitschakelt en het voelen inschakelt. * Thomas van Kleef werkte als pr-manager in New York onder andere voor componist Philip Glass, maar door een persoonlijke crisis liet hij geld en glamour achter zich en werd monnik en expert in social distancing. In zijn retraitecentrum in Castricum past hij zijn Liber-methode toe, een doe-het-zelf coachingsmethode om persoonlijke problemen de baas te worden.
Broeder Michael Magielse had een succesvolle carrière als journalist, maar leeft nu als dominicanenbroeder in een klooster in Rotterdam. * Michelle van Coeverden runt in Amsterdam een holistische kapperszaak en in haar tuin heeft ze een yurt, waar ze sessies geeft met blauwe lotus, thee of cacao. Holisme betekent voor haar dat alles met alles samenhangt. * Gepensioneerd muziekdocent Jan Prins/Searching Deer is actief als klanksjamaan. Hij woont in Groningen in een 'museum' vol sjamanistische voorwerpen.
Mensen met liefdesperikelen kunnen aankloppen bij Inge van de Vorst. Ze houdt praktijk in een verplaatsbare caravan of in de bakkerswinkel van haar vriend. * Begin 2019 startten docenten De Kleijn en Taken van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de pilot 'Body & Mind', waarin door middel van technieken om stress te verminderen de mentale vitaliteit van studenten wordt vergroot. Studenten Ilse Thijssen en Chantal Houtstra nemen eraan deel. * Reclameman Sander Veenendaal verbetert bedrijven aan de hand van de Advaita Vedanta, de oerbron van het hindoeïsme. De zoektocht naar 'wie ben ik?' staat centraal.
Voor kunstenaar Mariëlle Videler is de natuur een belangrijke inspirator voor een nieuwe manier van voelen, waarnemen en handelen. Vogels hebben haar grote aandacht. Een jaar lang tekent ze elke dag een imaginaire vogel en maakt ze de 'birth baths'. * Prewien Pandohi-Mishre, opgeleid in de civiele techniek in Delft, raakte betrokken bij het technisch ontwerp van het nieuwe centraal station van Rotterdam. Maar sinds hij professioneel zanger van klassieke Indiase muziek is geworden, heeft hij het gevoel dichter bij zijn spirituele bestemming te zijn gekomen. * Karlijn Visser, medeoprichter van het onlineplatform Holistik, dat ruim 350.000 bezoekers per maand trekt, zweert bij een holistisch leven: een levensovertuiging waarbij je jezelf ziet als onderdeel van een groter geheel, een tegenwicht tegen een wereld die steeds sneller, individualistischer en virtueler wordt en waar miljoenen mensen zich depressief en 'disconnected' voelen.
Zangeres Trijntje Oosterhuis en psychologe Anouk Taytelbaum zijn de oprichters van Soulful Mind Sessions, een platform voor inspirerende workshops om door middel van zingen in je kracht, je waarheid, te komen. Jacqueline Beemsterboer is 24 jaar als haar enige zus Nadine wordt vermoord door haar ex-vriend. Geholpen door haar spirituele pad van zelfbewustwording heeft ze hem dertien jaar later kunnen vergeven en wil ze graag met hem in gesprek gaan in het Forensisch Psychiatrisch Centrum De Oostvaarderskliniek in Almere. Narsingh Balwantsingh volgt Jacqueline ine bij dit bijzondere moment.
Leonie Linssen is relatiecoach. Ze helpt mensen die ingewikkelde liefdesrelaties hebben waar meerdere mensen bij betrokken zijn. Ze doet dat omdat ze zelf ook ervaring heeft met polyamorie. Dat is een levensstijl waarbij je meerdere geliefden tegelijkertijd kan hebben. * Azumi Uchitani propageert de Japanse levensfilosofie Wabi Sabi. Dat staat voor het accepteren van imperfectie, waardoor je meer balans in je leven kan bereiken. * Neda Boin gelooft in de kracht van de stem. Ze helpt andere mensen om via de kracht van hun stem dichter bij zichzelf te komen. Daarbij gaat het niet om mooi kunnen zingen, maar vooral om een transformatie te bewerkstelligen.
Jacqueline en Philip Fiolet, voorheen IT'ers, genezen door middel van buitenaardse wezens anderen van pijn en verdriet. * Volgens oud-salesmanager Edwin Florès kunnen we veel voedsel gewoon in het wild plukken. * Boeddhistisch monnik Hans Kloosterman was vroeger een succesvol zakenman in de modebranche. Nu helpt hij met yoga en als mindfulnesscoach mensen met het voorkomen van een burn-out.
Esmeralda Heij geeft workshops waarin zij vrouwen helpt om meer in hun kracht te staan en hen te leren kiezen voor liefde. Op het Ganesh Festival in Rotterdam wordt een speciale dans gedaan door Winesh Ramjatan. Energetisch manager Stef Freriks kan emotionele blokkades bij dieren oplossen.
Michiel van der Pols is oud-marinier, die ooit werd uitgezonden naar Irak. Hij kwam er uiteindelijk achter dat hij een hoog sensitief persoon is en dat de marine niet echt zijn ding is. Tegenwoordig helpt hij mensen dichter bij hun gevoel te komen door zijn doorbraaksessies. * Suzanne Klaassen had genoeg van haar baan als communicatie-expert. Om haar hoofd leeg te maken ging ze regelmatig joggen op het strand. Op een dag zag ze een grote krat liggen met daarop de tekst: 'doe mee, verlos de zee'. Dat was voor haar het begin van Juttersgeluk, een organisatie die elke week het strand schoonmaakt en van het afval nieuwe producten maakt. Dat doet ze met mensen die 'net buiten het arbeidsproces vallen'. * Voor Dennis Kivit is muziek van levensbelang. Hij zingt en speelt piano en gitaar. Muziek is voor hem een middel om innerlijke vrede te ervaren en mensen te inspireren dichter bij zichzelf te komen. Zo geeft hij meditatieconcerten, waarbij de deelnemers de muziek voelen en zo vanbinnen stil worden.
Narsingh Balwantsingh reist in zijn tuktuk door het land en ontmoet mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting.
Robert Bridgeman, die in het echt Robert-Jan Bruggeman heet, was vijftien jaar geleden nog directeur van een bouwbedrijf met tachtig man personeel. In driedelig pak, een dure auto en niet vies van drank en drugs waande hij zich onaantastbaar. Tot zijn gedrag hem fataal werd en hij werd ontslagen. Nu is hij bewustwordingscoach met een verlichtingsmissie en pakt hij het wederom groots aan. * In een klein huisje gaan wonen, zodat je meer tijd en geld overhoudt om te leven en de aarde daarbij minder belast. Dat is het idee achter tiny houses. Midden in het polderlandschap van Almere ligt de Tiny House Farm, een terrein waar uiteindelijk dertig hele kleine huisjes komen te staan. Kleiner wonen maar grootser leven, is het motto van de meeste bewoners. Narsingh gaat op bezoek bij de familie De Wit, die een rijtjeshuis midden in Almere heeft verruild voor een tiny house. * Narsingh neemt een kijkje achter de schermen bij paragnost Ron Los. Ron was vroeger internationaal vrachtwagenchauffeur, totdat hij een burn-out kreeg. Met steun van het UWV deed hij de opleiding tot paragnost. Door middel van de telefoonlijn en het geven van workshops probeert hij nu mensen spiritueel op weg te helpen.
Narsingh gaat een bomensessie doen bij kruidenvakvrouw en bomencoach Marjanne Huising. Willem Dieleman ontdekte dat het bakken en uitdelen van pannenkoeken mooie momenten oplevert. Narsingh gaat met hem op stap in Amsterdam. Energetisch reiniger Juno Burger ontlaadt met zijn wichelroede huizen en kantoren van energetische verstoringen.
Narsingh ontdekt een nieuw fenomeen: 'ecstatic dance', dansen zonder drank of drugs én zonder te praten. Spin in het web van deze nieuwe trend is Petro van de Pas, wiens spiritualiteit pas echt tot leven kwam na zijn eerste bijna-doodervaring. Narsingh ontmoet 'De Schittering' (oorspronkelijke naam: Tresi Barros), die fungeert als medium voor Isaak, een indiaan die rond 1230 overleed en die Tresi beschouwt als haar geestelijke partner en levensgezel. Van Isaak krijgt zij visioenen door, zoals de opdracht om in Rotterdam voedselcentra voor de minderbedeelden op te richten. Tim van der Vliet is schrijver, coach, docent en belegger. Tijdens de economische crisis verloor hij in een half jaar tijd 600.000 euro. Maar juist die ervaring droeg bij aan Tims persoonlijke ontwikkeling. Hij merkte dat het eigenlijk bevrijdend werkte. Tim heeft een praktische kijk op spiritualiteit ontwikkeld die hij 'Zen from Amsterdam' noemt. Hij laat Narsingh ervaren dat een ijsbad het lichaam kan sterken in het omgaan met stress.
Narsingh bezoekt de hindoetempel in Breukelen waar Navratri, de verering van de godin Durga, gevierd wordt en ontmoet daar Sandra Panday. * Tijdens de 'Dutch Happiness Week' in Eindhoven en Tilburg neemt Narsingh deel aan 'Happy People - Better Business', en bezoekt het Parktheater, dat al jaren werkt aan het geluk van de medewerkers. * Klaas Boomsma is van verslaafd aan alcohol nu geworden tot 'verslaafd' aan hardlopen en schreef het boek 'Ren voor je leven'. Het voorwoord is van broer Arie.
Interieurontwerpster Anselien School probeert de natuur binnen kantoren en woningen te halen. Narsingh bezoekt het Boeddhafestival in Rotteram en praat met deelnemers over de aantrekkingskracht van het boeddhisme. In Onderdijk, Noord-Holland, hebben Bas en Carla van Velzen in een oude bollenschuur een Sai Baba-tempel opgericht. Zij zien het hindoeïsme als levensleer en richtten de Levensschool op.
De Indiase 'knuffelgoeroe' Amma J komt jaarlijks in Nederland om duizenden volgers in haar armen te sluiten. Ook voor Florike Fakkel en haar kinderen die Narsingh tijdens zo'n sessie in Houten ontmoet is Amma J een grote bron van inspiratie. * Narsingh laat een Sak-Yant-tattoo zetten bij tattoomeester Silas van Gemert. * Bij Zasja Heijligers werd kanker ontdekt en ze keek de dood diep in de ogen. Deze ervaring betekende voor haar een grote omslag en zij ontwikkelde zich tot een spirituele zangeres.
Narsingh gaat op bezoek bij kunstenaar, theaterregisseur en coach Bert Barten, ontmoet de schizofrene Vincent Swierstra en hoort hij de bijzondere kijk op verlichting van filosoof en cabaretier Paul Smit.
Stembevrijder Hendrik Veenkamp helpt mensen met zingen ruimte te geven aan hun stem. Floris van Berkel eet hooguit af en toe wat noten en ijs en voelt zich beter dan ooit. Karan Bajwa zamelt in Groningen organisch afval in om er biogas van te laten maken. Huub en Adelheid Kortekaas integreren spiritualiteit volledig in hun kunst. Ze wonen en werken in De Tempelhof.
